Penali kobni za PSV: Atletico se plasirao u četvrtfinale!
Foto: EPA

Osmina finala Lige prvaka

Penali kobni za PSV: Atletico se plasirao u četvrtfinale!

Ekipa Atletico Madrida je večeras nakon velike drame izborila plasman u četvrtfinale Lige prvaka. Jorgandžije su boljim izvođenjem jedanaesteraca izbacili PSV i proslavili veliku pobjedu.

Domaći tim je u prvom poluvremenu propustio nekoliko poluprilika preko Griezmanna i Godina, dok su gosti iz Holandije prijetili preko Van Ginkela. Ipak, većih uzbuđenja nije bilo sve do 58. minute, kada je PSv propustio zlatnu priliku da dođe u prednost.

Jan Oblak je dobro intervenisao i skrenuo loptu u stativu nakon udarca Jurgena Locadia. Nastala je gužva pred golom Atletica, ali se ni Luuk de Jong nije snašao najbolje, pa je ostalo 0:0.

Taj rezultat bio je aktivan i po okončanju regularnih 90 minuta, ali i dodatnih pola sata. Obzirom da je i prvi meč ova dva tima odigran u Eindhovenu okončan najnepopularnijim rezultatom, pristupilo se izvođenju jedanaesteraca.

Atletico Madrid je nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca slavio sa 8:7, a ključni detalj desio se u posljednjoj seriji, kada je fudbaler PSV-a Narsingh pogodio prečku. Na drugoj strani, Juanfran je bio siguran, pa su Simeone i društvo proslavili veliki uspjeh.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Liga prvaka, osmina finala:

Atletico Madrid - PSV Eindhoven 0:0 (8:7)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi