Penali kobni za Spahića i društvo u Madridu
Foto: EPA

Nakon penala

Penali kobni za Spahića i društvo u Madridu

Midhat Šljivak

Fudbaleri Atletico Madrida plasirali su se u četvrtfinale Lige prvaka nakon što su večeras boljim izvođenjem penala savladali Bayer iz Leverkusena 3:2 (1:0).

Miran uvod je bio i u Madridu. Atletico je bio nešto konkretniji u uvodu meča, da bi u 27. minuti domaći stigli do vodstva. Udarac Marija Suareza je završio iza leđa Lena za prednost od 1:0.

Imao je Atletico još nekoliko pokušaja u prvom poluvremenu. Međutim, mreža gostiju se nije drugi put zatresla, te se na odmor otišlo vodstvom Jorgandžija od 1:0.

Nastavak donosi dobar fudbal s obje strane. Imao je i Bayer svoje prilike, koje međutim nije na najbolji način završavao.

Pokušavao je Atletico doći do drugog gola koji bi ih odveo u četvrtfinale Lige prvaka. Međutim, nisu uspjeli, te je ovaj meč otišao u produžetke.

Prvi produžetak nije donio ništa zanimljivo, ali je zato na otvaranju drugog Raul Garcia opasno zaprijetio. Leno je međutim sjajno odbranio. Do kraja međutim nije bilo ništa zanimljivo, te se pristupilo izvođenju penala.

Bolje su se snašli domaći fudbaleri, te su otišli u četvrtfinale Lige prvaka.

Liga prvaka, osmina finala:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Atletico Madrid - Bayer Leverkusen 1:0 (Suarez 27')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.