Spahićev Bayer brani minimalac, Arsenal u nemogućoj misiji?

Na rasporedu revanš susreti

Spahićev Bayer brani minimalac, Arsenal u nemogućoj misiji?

Večeras su na rasporedu dva revanša osmine finala Lige prvaka, u kojim se sastaju Atletico Madrid i Bayer Leverkusen, odnosno Monaco i Arsenal.

Spahić i društvo će u Madridu pokušati ostvariti pozitivan rezultat kojim bi napravili veliki iskorak i nadmašili svoja očekivanja zacrtana prije početka najelitnijeg klupskog takmičenja u Evropi. Prva utakmica odigrana u Leverkusenu pokazala je da je Bayer izuzetno jaka ekipa koja se ne plaši viceprvaka Evrope. Njemački tim je, kao što znamo, slavio sa 1:0 iako je mogao upisati i ubjedljiviju pobjedu.

Vjerovatno najbolji pojedinac Apotekara je u toj utakmici bio naš reprezentativac Emir Spahić, koji je odigrao gotovo pa besprijekorno. Atletico Madrid se nalazi u  lošoj formi i u Španiji u posljednje vrijeme bilježi rezultate po principu toplo-hladno. Večeras Jorgandžije neće moći računati na Godina, Thiaga, Nigueza i Siquieru.

Sa druge strane, navijači Leverkusena se najviše uzdaju u sjajnog Hakana Calhanoglua ali i Karima Bellarabija, koji će sasvim sigurno biti glavne uzdanice Apotekara u ovom revanšu. Gostujući trener će večeras biti lišen usluga Jedvaja i Krusea, dok je nastup našeg Emira Spahića pod upinikom zbog povrede.

Arsenal se, makar sudeći po rezultatu iz prve utakmice, večeras nalazi u nemogućoj misiji na gostovanju kod i više nego neugodnog Monaca. Malo ko je francuski tim vidio u osmini finala, posebno kada su ih pred početak sezone napustili James i Falcao. Međutim, Monaco je prvenstveno sjajnom odbranom napravio veliko iznenađenje i večeras kod kuće brani senzzacionalan rezultat 3:1 ostvaren u Londonu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Arsene Wenger se večeras vraća na stadion gdje je ispekao svoj trenerski zanat vodeći Kneževe, a navijači londonskog kluba nadu u pozitivan ishod temelje na osnovu sjajne forme u Premiershipu. Arsenal niže pobjede i uhvatio je zalet, pa stoga ne bi bilo preveliko iznenađenje da londonski tim večeras upiše pobjedu. Visoka pobjeda i plasman u četvrtfinale bi ipak predstavljali senzaciju, ali u fudbalu su se dešavala i mnogo veća čuda.

Monaco večeras zbog povreda neće moći računati na Bakayoka, Lacinu Traorea i Raggija, dok su Ferreira-Carrasco, Kondogbia i Toulalan upitni. Na drugoj strani, Wenger na raspolaganju neće imati Artetu, Debuchyja, Diabyja, Oxlade-Chemberlaina i Rosickog, dok je nastup Gabriela i Wisherea neizvjestan.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.