Penali odlučili putnika u finale EFL Kupa: Chelsea ide na megdan Cityju!
Manchester City je u drugom polufinalu ovog takmičenja deklasirao Burton i u finale je prošao ukupnim rezultatom 10:0 (Foto: EPA)

Tottenham ispao

Penali odlučili putnika u finale EFL Kupa: Chelsea ide na megdan Cityju!

Midhat Šljivak

Fudbaleri Chelseaja plasirali su se u finale EFL Kupa. Oni su večeras na Stamford Bridgeu boljim izvođenjem penala savladali Tottenham sa ukupnih 6:4 (2:2).

Chelsea je dominirao u prvih 45 minuta nakon kojih su imali dva gola prednosti.

Do vodstva su Plavci stigli u 27. minuti. Nakon kornera, lopta dolazi do N'Gola Kantea, a francuski fudbaler udarcem sa 20-ak metara šalje loptu u mrežu gostiju za prednost od 1:0.

Deset minuta kasnije novi gol u mreži Spursa. Sjajnu akciju domaćih završio je Eden Hazard za 2:0 i činilo se kao da će Tottenham da doživi katastrofu.

Vodstvom domaćeg tima od 2:0 otišlo se na odmor, ali je Tottenham u nastavak ipak ušao nešto ofanzivnije. Takva igra se gostima isplatila u 50. minuti kada sjajan ubačaj Rosea u mrežu šalje Llorente za 2:1.

Iako je Chelsea do kraja bio bolji rezultat se nije mijenjao. To je značilo da će putnika u finale odlučiti penali, jer je Tottenham prvi meč dobio sa 1:0, a gol u gostima ne važi u ovom takmičenju.

U udarcima sa 11 metara bolje su se snašli fudbaleri Chelseaja i za trofej će se u finalu boriti sa Manchester Cityjem.

EFL Kup, polufinale:

Chelsea - Tottenham 2:1 (2:2)  - 4:2

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi