Penaranda pokušao panenkom nadmudriti golmana Slobode pa se propisno obrukao

Na kraju postao predmet ismijavanja

Penaranda pokušao panenkom nadmudriti golmana Slobode pa se propisno obrukao

E. Oštraković

Utakmicu u okviru Kupa Bosne i Hercegovine na Tušnju su odigrale ekipe Slobode i Sarajeva. Pobjednik je odlučen nakon boljeg izvođenja penala, a to je na kraju bila ekipa Sarajeva.

Gosti iz Sarajeva bili su favoriti na ovom susretu, a na kraju su dosta teže od očekivanog ostvarili prolaz u narednu fazu takmičenja.

Imali su fudbaleri Sarajeva prednost od 1:0 nakon prvog poluvremena i to nakon što je gol postigao Ajdin Hasić nakon jedne jako lijepe akcije.

U drugom poluvremenu Tuzlaci su bili bolji na samom otvaranju drugog dijela i zasluženo su stigli do poravnanja.

Nakon što su postigli gol, kako je vrijeme odmicalo, bilo je očito da se Sloboda zatvara i da želi na penale pokušati izbaciti Sarajevo iz ovog takmičenja.

Oglasi

Penal serija je bila jako zanimljiva, ali jedan trenutak se posebno istakao, a to je šut igrača Sarajeva Penarande.

On je htio da panenkom nadmudri Azira Muminovića, ali se na kraju propisno obrukao i prebacio je cijeli gol.

Smiješno je sve bilo i Muminoviću koji je skakutao pored Penarande i smijao mu se u lice jer je na kraju izašao kao pobjednik iz ovog duela.

Na kraju je prolaz dalje ostvarila ekipa Sarajeva, a treba dodati i da navijačima domaćeg kluba nikako nije jasno kako sudija nije ponovio izvođenje odlučujućeg penala Slobode jer smatraju da se golman Iliev nije držao pravila Nogometne igre, odnosno da je kod odbranjenog penala s obje noge bio van gol linije. No, očito da sudije nisu tako mislile.

Nalić je bio zadovoljan igro svoje ekipe

"Vidite, možemo biti zadovoljni. Dobra utakmica, gledano iz Slobodine perspektive mislim da smo dobro odradili utakmicu.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

U ovom slučaju mislim da smo zaslužili rezultat koji smo imali. Sarajevo je imalo sreću da pobijedi na penale i čestitam im. Čestitam i mojim igračima, kao i saradnicima", rekao je Nalić.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

PRESEDAN
Pena,ko ti je ovako najdraži u familiji?
0 1
Ham0
**** on svoju matter i on i mirvic koji ga je doveo jebbao mu on najmilije
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi