Pennant dotakao dno: Od finala Lige prvaka do sedmoligaša

Nekadašnja nada ima novi klub

Pennant dotakao dno: Od finala Lige prvaka do sedmoligaša

Nekadašnji fudbaler Arsenala i Liverpoola Jermaine Pennant u karijeri tone sve dublje. 

Fudbaler koji je svojevremeno slovio za veliku englesku nadu karijeru će nastaviti u sedmoligašu Billericay Townu, s kojim je potpisao dvogodišnji ugovor, što je potvrdio i vlasnik ovog kluba Glenn Tamplin. 

Tamplin je istakao da je, otkako je preuzeo klub u decembru 2016. godine, uložio preko 2.000.000 eura i da mu je cilj u dogledno vrijeme dokopati se ulaska u četvrtu ligu. Prije Pennanta u ovaj klub je doveo bivšeg irskog reprezentativca Kevina Foleyja, te premijerligaške asove Jamiea O'Haru i Paula Koncheskyja. 

Kada je u pitanju Pennant, svojevremeno je 2007. godine kao igrač Liverpoola nastupao u finalu Lige prvaka protiv Milana. Od tada mu je karijera krenula silaznom putanjom, pa su nakon epizode na Anfieldu uslijedili angažmani u Portsmouth, Volverhampton, Stoke, Zaragozu, Pune City, Tampines Rovers...

Potražite više informacija na temu Premier league:

U novom klubu će zarađivati 3000 funti sedmično, što je vrtoglava cifra za sedmu ligu, posebno ako se uzme u obzir da u tom rangu takmičenja prosječna plata fudbalera iznosi tek 200 funti sedmično. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi