Kralj transfera pronašao klub, ali otišao je nisko

Pennant u Buryju

Kralj transfera pronašao klub, ali otišao je nisko

E. Škorić

Krilni nogometaš Jermaine Pennant potpisao je ugovor s engleskim drugoligašem Buryjem.

Tridesetčetverogodišnji Pennant je poznat po tome što je igrao za čak 13 različitih timova tokom karijere, a posljednji put nastupao je u Singapuru za tamošnji Tampines Rovers.

Bivši mladi engleski reprezentativac zaželio se Otoka, vratio se, trenirao s Buryjem i potpisao na kraju ugovor do kraja sezone s ovim niželigašem.

Posljednji put u engleskom nogometu bio je prisutan u sezoni 2014/15, kada je odigrao 13 mečeva za Wigan, ali je imao zapažene nastupe u Birminghamu, Liverpoolu i Stoke Cityju.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U karijeri je iskusno krilo igralo i za Notts County, Arsenal, Watford, Leeds, Portsmouth, Zaragozu, Wolverhampton, Pune City, Wigan...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi