Pennant: Igors Stepanovs je najgori igrač s kojim sam ikada igrao

Engleski fudbaler priznao

Pennant: Igors Stepanovs je najgori igrač s kojim sam ikada igrao

Nekadašnji krilni fudbaler Liverpoola i Arsenala Jermain Pennant uskoro će objaviti autobiografsku knjigu u kojoj će očito biti mnogo zanimljivih detalja za pročitati.

Zanimljivo da je Pennant odlučio čak da prizna ko je bio najgori igrač s kojim je ikada igrao. To je, kako on kaže, Latvijac Igors Stepanovs.

Podsjetimo, on je sasvim slučajno došao u Arsenal i to na ljeto 2000. godine kada Arsene Wenger nije shvatio šalu svojih fudbalera dok je Latvijac bio na probi. Sljedećeg jutra Stepanovs je potpisao ugovor, a to je očito bila najveća greška Wengera.

"Najgori igrač s kojim sa ikada igrao je Igors Stepanovs. On je uvjerljivo najgori. Stepanovs je došao na probu i bio je dobar na lopti te je imao samopouzdanja. Mislili smo da će nastaviti biti dobar, ali kada je potpisao ugovor, potonuo je. Sve dobro je propalo, samopouzdanje je otišlo, griješio je i griješio. On je osvojio titulu s Arsenalom. Ali, vjerujte mi, ukrao je medalju, nije je osvojio", rekao je Pennant i dodao:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Govorio je veoma polako i to je, isto kao način na koji je igrao, bilo jako smiješno. Bio je ogorčen".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti