Nije teško pogoditi o kome sada maštaju na Camp Nouu: "Ako me pozovu, doći ću"

Spreman je

Nije teško pogoditi o kome sada maštaju na Camp Nouu: "Ako me pozovu, doći ću"

Edmir Škorić

Nakon utakmice i domaćeg poraza od Villarreala (3:5), trener Barcelone Xavi Hernandez najavio je da će 30. juna napustiti klupu katalonskog tima.

Nekadašnji kapiten Barcelone i igrač sa najviše nastupa za taj tim nakon Lionela Messija, shvatio je da stvari više ne funkcionišu kao ranije, pa je usljed rezultatske krize donio odluku da od ljeta prepusti svoje mjesto nekom drugom treneru.

"Odlučio sam da neću nastaviti nakon 30. juna", rekao je Xavi nakon subotnje utakmice. “To je zdravorazumska odluka za dobrobit kluba. Ovu sam odluku donio prije nekoliko dana. Već sam to znao. Ali vrijeme je da se to javno objavi. Mislim da se igrači nisu mogli osloboditi. Ne želim biti problem za klub, već suprotno", rekao je Xavi.

Xavi je dodao: "Trenutno, ako razmišljam svojom glavom i razmišljam o klubu, rješenje i najbolja stvar je da odem u junu, tako se osjećam. “Upravo smo se dogovorili s predsjednikom (Joan Laporta). Imamo predsjednika koji je briljantan. On, Rafa Yuste, (sportski direktor), Deco...svi su stvarno sposobni. Mislim da će ova odluka pomoći deblokirati momčad i raspoloženje ovdje. Upravo sam rekao predsjedniku Laporti. Imali smo sastanak, bio je to vrlo ljudski razgovor, samo sa zdravim razumom. Njihovo povjerenje je i dalje fantastično. Ali vjerujem da je ovo trenutak da to kažem. Ne donosim odluke nakon novca, moj ugovor nikada neće biti problem. Samo biram slijedeći svoje srce. Ne treba mi ništa više", poručio je Xavi.

Kazao je da bi volio da osvoji Ligu prvaka i da vjeruje u to, ali i da u slučaju osvajanja tog takmičenja, ne bi promijenio svoju odluku koju je večeras donio.

Oglasi

Xavi (44) je u novembru 2021. imenovan Barcelonom kao stalni nasljednik Ronalda Koemana i doveo je klub do naslova u La Ligi u svojoj prvoj punoj sezoni na čelu kluba. No, nova sezona donijela je sa sobom mnoštvo neočekivanih poraza i loših rezultata.

Sada se u klubu već okreću mogućim nasljednicima, ali gotovo svi na Camp Nouu gledaju prema Engleskoj i nadaju se povratku maestralnog Pepa Guardiole, pod čijim vodstvom je Barca igrala najljepši fudbal i osvajala brojne trofeje.

S njim na čelu, Barcelona je osvojila dva trofeja Lige prvaka i tri puta je bila prvak Španije, između ostalog. U Kataloniji žele Pepa ponovo na klupi, a navijači na društvenim mrežama šire snimak iz prošle godine kada je Pep nagovještavao mogući povratak.

“Nije me briga gdje sam. Barcelona je moj klub. Ako me pozovu, vratit ću se.”

Potražite više informacija na temu La Liga:

Guardiola trenutno sa Cityjem pokušava da odbrani naslove Premier lige i Lige prvaka, a nije isključeno da ga Laporta pokuša nagovoriti da se na ljeto vrati.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Drakula
Ni on im ne moze pomoc
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi