Pep Guardiola: "Ja sam genije"
Menadžer Manchester Cityja bio je veoma raspoložen za šalu nakon meča i pobjede nad Chelseajem u Londonu (Foto: Screenshot)

Menadžer Manchester Cityja nakon pobjede u Londonu

Pep Guardiola: "Ja sam genije"

Midhat Šljivak

Manchester City savladao je na Stamford Bridgeu Chelsea s 1:0, a jedini pogodak na meču djelo je rezerviste Riyada Mahreza koji je tri minute nakon ulaska u igru (63.) postigao pogodak na dodavanje još jednog rezerviste Jacka Grealisha.

City je pobijedio u Chelsea u Londonu s 1:0 i nastavio je bitku s Arsenalom za titulu prvaka Premiershipa. Pobjedu aktuelnom prvaku donijeli su rezervisti Riyad Mahrez i Jack Grealish.

Njih je Pep Guardiola ubacio u igru u 60. minuti, a tri minute kasnije uslijedila je asistencije Grealisha za Mahreza koji pogađa za 1:0 i tri boda Cityja.

Nakon utakmice španski trener je zadovoljan. Pohvalio je sam sebe zbog izmjena koje je napravio.

"Ja sam genijalac", poručio je Guardiola nakon izmjena kojima je dobio večerašnji derbi u Londonu i komentarisao je dešavanja na terenu.

"Nismo igrali dobro u prvom poluvremenu. Joao Cancelo i Rodri nisu igrali na svojim pozicijama. Istrčali smo s ekipom koja se prilagođavala njima. Drugi dio je bio miljama ispred po svemu. Htio sam igrati s Mahrezom od početka. Žao mi je što je Cancelo igrao van svoje pozicije", istakao je Pep.

Oglasi

Zapamtio je Guardiola da su ga novinari na prethodnoj utakmici pitali zašto je mijenjao u 87. minuti meča s Evertonom i da su smatrali da je bilo prekasno za bilo šta.

Večeras je zbog toga odlučio napraviti izmjene na poluvremenu. Zbog toga je došlo do riječi da je genijalac.

"Ja sam genijalac. Prošli put ste me pitali zašto sam mijenjao u 87. minuti. Zabilježio sam to, razmislio i sad sam mijenjao na poluvremenu", istakao je menadžer Cityja.

Građani su nakon večerašnje trice nastavili potjeru za vodećim Arsenalom koji je na svom terenu remizirao s Newcastleom (0:0) i prednost je sada smanjena.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Topnici su na prvom mjestu s 44 boda, City ima 39 bodova, a oba tima su odigrala po 17 utakmica u sezoni.

U narednom kolu oba tima igraju velike gradske derbije. Arsenal gostuje Tottenhamu, a City će na old Trafford kod probuđenog Uniteda.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DOKTOR_GAZ_
Jedna zanimljivivost..VLADO JAGODIC i AMAR OSIM imaju isti broj OSVOJENIH LIGA SAMPIONA, kao GVARDIOLA, WENGER I ARTETA ZAJEDNO, sa ekipama koje NEMAJU MESSIA..
3 5
nakopitam
Ti si jedan napuhani debil.
5 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi