Iz malog srbijanskog kluba u Manchester City? Moguće je, i to u milionskom transferu

Sve je završeno

Iz malog srbijanskog kluba u Manchester City? Moguće je, i to u milionskom transferu

Samir Mlaćo

Iz Super lige Srbije u 'strašni' Manchester City?

Da, moguće je, i to iz tima koji se bori za opstanak u Srbiji. Transfer koji će srbijanski nogomet pamtiti dolazi iz redova Mladosti iz Lučana.

Naime, ovaj klub je dogovorio odlazak Đorđeta Gordića u redove engleskog Manchester Cityja. Gordić je potpisao ugovor na pet godina i Manchester City ga je sasvim očekivano odlučio poslati na posudbu. Njegov novi klub će biti Lommel iz Belgije gdje je sjajno dočekan, što potvrđuje i objava navedenog kluba.

On je tako nedavno postao punoljetan i u Cityju su odlučili da je za njegove razvijanje potrebno da se okuša u slabijoj ligi te stekne neophodno iskustvo.

Mladost će za ovaj transfer inkasirati 1.9 miliona eura, a uz bonuse je moguće da vrijednost na kraju bude 2.2 miliona eura.

Oglasi

Radi se zaista o sjajnom poslu i Mladost je sada u prilici da je ovim transferom apsolutno obezbjeđenja za ovu godinu. Gordić je sjajno igrao u Super ligi Srbiji te bio na meti brojnih skauta.

Na kraju je City odlučio poslati zvaničnu ponudu i završiti posao, te se nadaju da će se to pokazati kao pravi potez za budućnost. Brojni srbijanski igrači itekako su ostavili veliki trag u Engleskoj, pa se u Cityju nadaju da će tako biti i u ovom slučaju.

U srbijanskom nogometu definitivno rade kvalitetan posao, dok je kod nas situacija mnogo drugačija. Klubovi igrače prodaju za 200.000-300.000 eura, dok mladi nogometaši kao npr. Gordić rijetko dobiju šansu i da zaigraju u seniorskim momčadima nakon 'izlaska' iz juniora.

Situacija će se morati što prije da promijeni sa nadom da ćemo u skorijoj budućnosti dočekati milionske transfere iz Premijer lige i mlade nogometaše koji će tako postati i budućnost naše nogometne reprezentacije.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Mladost je na 12. mjestu Super lige Srbije i u nastavku sezone je očekuje borba za opstanak.

Svakako da će im mnogo lakše biti nakon navedenog transfera, ali i biti veći motiv ostalim mladim nogometašima iz kluba da i oni u skorije vrijeme krenu putem Gordića.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi