Pep Guardiola ima pet fudbalera na listi želja ove zime
Čini se da Španac još nije završio sa sastavljanjem tima

Građani se dodatno pojačavaju

Pep Guardiola ima pet fudbalera na listi želja ove zime

Da li Manchester City može biti jači nego što jeste? Čini se da može, ako je suditi barem po tome da Pep Guardiola namjerava dovesti nova pojačanja u januaru mjesecu. 

Iako je City tek sinoć od Šahtara doživio prvi ovosezonski poraz u svim takmičenjima, Guardiola očito nije u potpunosti zadovoljan igračkim kadrom i namjerava dovesti još neke fudbalere tokom januarskog prelaznog roka.

Mali problem za City je pozicija lijevog beka jer se prvi izbor na toj poziciji Benjamin Mendy povrijedio i neće ga biti još nekoliko mjeseci. Osim toga, kapiten Građana Vincent Kompany je češće povrijeđen nego što je na terenu. Upravo zbog toga Guardiola je zainteresovan da dovede nekoliko defanzivnih fudbalera.

Što se te pozicije tiče, a njegovoj listi su Jonny Evans iz WBA-a, Clement Lenglet iz Seville i Inigo Martinez iz Real Sociedada. Dok se za Evansa već ranije znalo da ga želi City, za fudbalere Seville i Real Sociedada nije čulo mnogo navijača, ali se radi o 22-godišnjem i 26-godišnjem centralnim defanzivcima koji bi se sjajno uklopili u igru Pep Guardiole. Za fudbalera Seville se osim Cityja interesuje i gradski rival United.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Osim njih trojice, na listi želja Pepa Guardiole su još Alexis Sanchez iz Asenala i Pepov miljenik Joshua Kimmich iz Bayern Minehna.

Naravno, Pep je obojicu trenirao i to u Barceloni i Bayernu i dobro je upoznat o njihovim kvalitetima.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti