Pep Guardiola: Imamo 92 boda, to je nešto nevjerovatno, ali moramo dobiti još dva meča
Španski stručnjak ima veliku šansu da osvoji novi naslov prvaka sa Manchester Cityjem. Do kraja sezone su im potrebne dvije pobjede (Foto: EPA)

Menadžer Cityja nakon pobjede

Pep Guardiola: Imamo 92 boda, to je nešto nevjerovatno, ali moramo dobiti još dva meča

Midhat Šljivak

Manchester City je danas došao do velike pobjede u borbi za titulu prvaka Engleske.

Ekipa Pepa Guardiole je savladala Burnley sa 0:1 pogotkom Sergija Aguera i na taj način su ponovo preuzeli vrh tabele ispred velikog rivala Liverpoola.

Menadžer Cityja Pep Guardiola je itekako sretan zbog važne pobjede, a nakon meča je dao svoje viđenje današnjeg meča.

"Nisu nam šutnuli na gol, nismo im čak dopustili da izvedu korner. Igrali smo pametno, ali smo u prvom poluvremenu imali mali problem. Teren je bio suh i lopta se sporo kretala. Želja nam je bila da ne primimo neki gol i u tome smo uspjeli", rekao je Guardiola, te je dodao:

"Propustili smo šanse da zabijemo taj drugi gol. Uvijek je teško kada u ovakvim utakmicama ne riješite sve na vrijeme. Imamo 92 boda, to je nevjerovatno i sada je sve u našim rukama. Moramo dobiti naredne dvije utakmice", rekao je španski stručnjak.

S kim Manchester City i Liverpool igraju do kraja?

Manchester City je trenutnov odeći tim Premiershipa sa 92 boda i oni su za sada bliži tituli prvaka Engleske, jer imaju bod više od Redsa.

Međutim, do kraja će oba tima imati poprilično neugodne rivale. City će u narednom kolu na Etihadu ugostiti Leiceter, a u posljednjem 38. kolu 12. maja idu u goste ekipi Brightona.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sa druge strane Liverpool u narednoj utakmici gostuje na St. James Parku kod Newcastlea, dok im u posljednjem kolu na Anfield dolazi izuzetno neugodni Wolverhampton.

Za sada je sve u rukama Manchester Cityja, ali Liverpool će sasvim sigurno znati da iskoristi svaki njihov kiks.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

RedArmySarajevo
Manchester City i Velez sve dobiti do kraja i titula
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi