Guardiola: Gledali smo Inter, znamo s čime imamo posla

Održan press uoči finala Lige prvaka

Guardiola: Gledali smo Inter, znamo s čime imamo posla

E. Ganibegović

Održana je press konferencija uoči finala Lige prvaka, a medijima se obratio trener Manchester Cityja, Pep Guardiola.

Sutra se igra veliko finale Lige prvaka između Manchester Cityja i Intera, a utakmicu je na press konferenciji najavio trener engleske ekipe, Pep Guardiola.

Svjestan je protiv koga igra, te da je Inter bolji od Manchester Cityja kada se gleda historija. No, historija ne igra.

"To je definitivno san, apsolutno. Da biste postigli određene stvari morate uvijek imati pravu proporciju opsesije, želje. Opsesija je pozitivna riječ. To je san za sve nas.

Znamo koliko je ovo takmičenje važno. Ne mogu da kontrolišem mišljenje ljudi, moramo se fokusirati na ono što moramo da uradimo. Vidjeli smo dovoljno utakmica Intera da znamo s čime imamo posla. Na kraju, to je fudbalska utakmica.

Oglasi

Pobjeđuje ekipa koja bude odigrala bolje 90 minuta. Što se historije tiče, Inter je bolji od nas. To nije važno. Bitno je da sutra u odigramo što bolje.

Slažem se sa Ilkayem, to je dan za slavlje. Navijači Intera, navijači Cityja moraju biti sretni. Hajde da proslavimo što smo ovdje. To je nevjerovatno takmičenje koje organizuje UEFA. Prestat ćemo zviždati i zabaviti se.

Nisam ovdje da pričam o tome kako Haaland postiže gol. Ne sumnjam da će sutra biti spreman da nam pomogne da osvojimo Ligu prvaka", rekao je Pep Guardiola na konferenciji za novinare.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Podsjetimo, utakmica je na rasporedu sutra od 21 sat, a Manchester City je favorit. 

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Benz
Dabogda na penale izgubio kad si takav
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi