Uzalud im što su zvijezde tima: Guardiola dvojici igrača pokazao ko je gazda u svlačionici

Nisu igrali za vikend

Uzalud im što su zvijezde tima: Guardiola dvojici igrača pokazao ko je gazda u svlačionici

E. Čaušević

Fudbaleri Manchester Cityja jučer su u gostima pobijedili Newcastle sa 4:0 u meču 18. kola engleskog Premiershipa.

Aktuelni prvak Engleske nastavio je sa fantastičnom formom i došao je do tri boda na St. James Parku bez nekih većih problema.

City je poveo već u petoj minuti golom Rubena Diasa, a 20 minuta kasnije Joao Cancelo je postigao fantastičan pogodak s 20-tak metara za 2:0.

U drugom poluvremenu City je postigao još dva gola, a strijelci su bili Riyad Mahrez i Raheem Sterling. City je tako došao do osme uzastopne pobjede u Premiershipu i lider je na tabeli sa tri boda više od drugoplasiranog Liverpoola.

No, zanimljivo je da su mnogi zapazili da Guardiola jučer uopšte nije dao šansu Jacku Grealishu i Philu Fodenu koji su cijeli meč odgledali s klupe za rezervne igrače.

Grealish i Foden su ove sezone bili standardni u početnoj postavi, ali na iznenađenje svih jučer uopšte nisu igrali. Naravno, Guardiola nije mogao izbjeći pitanje zašto Grealish i Foden nisu igrali, te je dao zanimljiv odgovor.

"Odlučio sam se za ovaj tim jer su oni danas zaslužili da igraju, baš ovi momci i niko drugi. U vrijeme božićnih praznika dosta pratim kako se igrači ponašaju na terenu i van njega. Kada ponašanje van terena nekih nije primjereno onda oni neće ni igrati", rekao je Guardiola i dodao.

"Moramo biti fokusirani u ovom periodu jer zbog Božića se svi malo opuste i dešavaju se neke stvari i zbog toga igračima stalno ponavljam da moraju ostati fokusirani i paziti šta rade van terena".

Potražite više informacija na temu Premier league:

City je jučer došao do čak 34. pobjede u prvenstvu u ovoj kalendarskoj godini što je novi rekord.

"Rekordi pokazuju dosljednost koju imamo kao ekipa. Rekordi su tu da se ruše i sretan sam što smo napravili takav podvig. Draže mi je da osvajam titule, ali kada srušiš rekord kojem niko nije bilo ni blizu toliko godina onda vidiš kakav tim imaš", zaključio je trener Cityja.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Kiss
Grealish je precijenjen igrač,nigdje veze dati 100m£ za njega,iskreno negdje oko 20m€ maksimum,a Folden druga priča mislim da je dobar igrač ali još uvijek mlad i neiskusan
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi