Guardiola priznao da se Cityja oprašta 2023. godine, već izabrao sljedeći posao

Sjajni stručnjak

Guardiola priznao da se Cityja oprašta 2023. godine, već izabrao sljedeći posao

Admin Čaušević

Već duže od decenije Pep Guardiola slovi za jednog od najboljih trenera svijeta. 

Guardiola je ušao u svoju šestu sezonu kao trener Manchester Cityja, a ugovor s Građanima mu traje do 2023. godine.

Sjajni stručnjak je na ceremoniji u organizaciji brazilske kompanije XP Investimentos kazao da će još dvije godine raditi u klupskom fudbalu.

Poslije toga otkrio je i naredni korak koji će za neke predstavljati iznenađenje. Cilj mu je trenirati reprezentacije, ali prije toga će pauzirati jednu godinu.

"Sljedeći korak će biti reprezentacija, ali prije toga poslije sedam godina u Manchester Cityju, morat ću se malo odmoriti", rekao je Guardiola te poručio:

"Nakon toga bih volio trenirati na Evropskom prvenstvu, Copa Americi ili Mundijalu."

Potražite više informacija na temu Premier league:

Dakle, Guardiola će imati još dvije prilike da s Manchester Cityjem osvoji Ligu prvaka što bi bio šlag na tortu nakon što je u domaćim takmičenjima do sada osvojio deset trofeja.

Prije dolaska u Manchester City ovaj 50-godišnjak je sjedio na klupi Barcelone što mu je mnogi će reći bio i najbolji period u trenerskoj karijeri. Još je vodio i Bayern.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

dinass
Ko čemu dati 300 miliona da pojaca reprezentaciju svake godine heheheh
7 0
Sejo1979
Zaboravili ste napomenut otkako je doso u MCF da je potrisijo 900 miliona na igrace sa tim parama i igrackim kadrom koji je kupijo i ja bi osvojijo sve u Engleskoj lifi ali pored toliki para potrosenih i u MCF i u Bayern jos nije uspijo osvojit Champion League e sad kakav je on to trenerski strucnjak po vasem misljinju jedan od najboljih serete previse radite clanke poput ovih a nemate pojms o tome samo na Balkan ima da covjek dobije i radi powo o o9jem nems blage veze jerga je dobijo na psnovu rodbinske prijsteljske i politixke veze
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi