Carlos Olmo krenuo putem brata Danija, ali sada je već na dnu igračke karijere

Nije se uspio nametnuti u Hrvatskoj

Carlos Olmo krenuo putem brata Danija, ali sada je već na dnu igračke karijere

Samir Mlaćo

Carlos Olmo, brat Danija Olma, sada je već sigurno neće napraviti blistavu karijeru.

Dani Olmo je u Hrvatsku stigao 2014. godine i to se pokazalo kao pravi potez. Zablistao je u Dinamu i onda napravio sjajan transfer u Leipzig.

I sada se povezuje sa Barcelonom, Manchester Cityjem i drugim velikanima, pa je samo pitanje mjeseca kada će se desiti novi veliki transfer.

Godinu poslije Danija u Hrvatsku je stigao Carlos Olmo. Smatrao je da može stazama svog brata, te se priključio Hrvatskom Dragovoljcu. Rade to brojni nogometaši iz inostranstva kako bi se lakše adaptirali i pokušali doći do klubova iz same elite hrvatskog nogometa.

Želja je to bila i Carlosa, no nije uspio. Nastupao je i za drugi tim Dinama, te Karlovac i Kustošiju, a zatim ove godine napustio Hrvatsku.

Oglasi

Sada je potpisao za španskog petoligaša San Cristobal.

Nastupa u veznom redu, a dvije godine je mlađi od Danija. Kada je Dani u pitanju, on je najbliži Mancester Cityju, pa njegov brat i ne treba puno brinuti za egzistenciju.

Katalonski list Mundo Deportivo navodi da je zapravo Manchester City taj koji je najbliži dovođenju španskog fudbalera. Pep Guardiola ga prati već dugo i smatra ga idealnim igračem za svoj tim.

Početna cijena na tržištu je 60 miliona eura. Definitivno će svi oni koji ga žele morati ponuditi više novca, a to bi značilo i više eura za Dinamo u kojem se sigurno neće previše buniti ako im u kasi završi koji milion više.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Posao sklopljen s njemačkim timom još je jedan dokaz kako je Dinamo radio fenomenalne poslove dok je u klubu još bio Zdravko Mamić. Cifre od transfera to pokazuju.

Dani Olmo je do povrede igrao jako dobro u ovoj sezoni. Nastupio je u četiri utakmice, te ima učinak od pet postignutih golova i jedne asistencije.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi