Novinar postavio pitanje Guardioli, uslijedio je luđački pogled i brutalan odgovor

Pep je bio bijesan zbog ovoga

Novinar postavio pitanje Guardioli, uslijedio je luđački pogled i brutalan odgovor

Esmer Oštraković

U Engleskoj se ne stišava bura oko Manchester Cityja koji bi vrlo lako mogao biti isključen iz Premiershipa nakon ogromnih optužbi za kršenje finansijskog fair playa u periodu od 2012. do 2018. godine.

Jedan od vodećih timova na svijetu, kada je riječ o trošenju velikog novca na pojačanja, je upravo tim koji dolazi sa Etihada.

Oni su u proteklim godinama potrošili pravo bogatstvo, te nisu štedjeli kada je riječ o dovođenju novih igrača u klub.

Sve to bi im moglo doći na naplatu jako brzo jer je utvrđeno da su prekršili mnoga pravila oko finansijskog fair playa.

Sky Sports objavio je jutros da su čelnici Premiershipa utvrdili da su na Etihadu prekršena mnoga pravila, a njihova istraga trajala je čak četiri godine i sada u Manchester Cityju strepe od kazne.

Pojavila se informacija i da je tadašnji trener Manchester Cityja, Roberto Mancini, dio svoje plate dobijao sa drugog mjesta, dok je dio uplaćivan sa računa njegovog kluba.

Oglasi

Ovo pitanje je novinar na press konferenciji postavio Guardioli, te ga je pitao da li je i on nekada primio neku uplatu sa drugog računa. A, bolje je bilo da to nije uradio.

"Da li znate šta me pitate. Da li sam primao novac sa druge strane. Danas? Iskreno, da li ja zaslužujem da me pitaš takvo nešto? O moj Bože", ljutito je odgovorio Pep Guardiola.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Pojedini mediji u Engleskoj objavili su da Manchester Cityju zbog brojnih prekršenih pravila za finansijski fair play prijeti čak kazna oduzimanja bodova u tekućoj sezoni Premiershipa čime bi oni apsolutno ispali iz borbe za titulu.

Također, špekuliše se i oko izbacivanja Cityja iz Premiershipa, ali mnogi smatraju da se to neće desiti, no s druge strane kazna oduzimanjem bodova je ovaj put itekako "u igri".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi