Razdor u Cityju: Mediji pišu o sukobu Guardiole i Haalanda!

Je li to razlog loše forme?

Razdor u Cityju: Mediji pišu o sukobu Guardiole i Haalanda!

Eldar Ganibegović

Manchester City je daleko od prave forme. Danas su Građani poraženi do Tottenhama s 1:0, a sada inostrani mediji pišu o mogućim razlozima loših igara i rezultata tima s Etihada.

Tako je najupečatljivija priča ta da su trener Pep Guardiola i najveća zvijezda, Erling Haaland, u sukobu. Vijest dolazi iz španske štampe, koja predstavlja i razloge zbog kojih postoji napetost između njih dvojice.

Norvežanin je stigao u Manchester City na ljeto iz Borussije Dortmund i njegovi nastupi su opravdali očekivanja. Nrovežanin je postigao 31 gol u 28 utakmica i najbolji je strijelac Premier lige.

Međutim, njegova budućnost na Etihadu nije jasna. Napadač je navodno ljut na Pepa Guardiolu, koji je u posljednje vrijeme igrao ključnu ulogu u eskalaciji tenzija u svlačionici Manchester Cityja. Zbog njih je ove zime u minhenski Bayern prodan Joao Cancelo, jedan od najvažnijih igrača tima posljednjih godina.

Haaland je nezadovoljan i krutim stilom igre Pepa Guardiole, koji ga čini nevidljivim u pojedinim utakmicama, a Španac odbija da promijeni svoje ideje kako bi podržao Norvežanina.

Vidjet ćemo da li će i Haaland, poput Cancela, dići sidro i otići.  Navodno Haaland u ugovoru ima posebnu klauzulu prema kojoj od 2024. godine može biti prebačen u timove van Engleske za iznos između 180 i 200 miliona eura.

Oglasi

Klauzula se smatrala "tajnom", ali su novinari AS-a nakon smrti Mina Raiole uspjeli razgovarati sa Haalandovim agentom, Brazilkom Rafaelom Pimentom, koja je zadužena za kompaniju Mina Raiole.

Ne govoreći da li je tačno da takva klauzula postoji, Pimenta nije dao direktan odgovor, ali je nagovijestila postojanje takve klauzule.

"Ja sam za slobodu. To je ono za šta se borim. Uvijek kažem da je jedan od mojih prioriteta kao agenta da dam igraču ono što ja zovem 'ključ od vrata'.

Kada igrač dođe u klub, činim sve da stvorim uslove da taj ključ bude u njegovim rukama. Pa, ako od sutra ne možeš više da izdržiš da ostaneš na tom mjestu, jer ti se ne sviđa ili ako nisi dobro plaćen, ili ako tvoja žena želi da živiš u Parizu, šta ćeš ti učiniti? Odlaziš, zar ne?

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ne volim kada moj igrač nije slobodan da odlučuje. Sve ugovore u ovoj agenciji sam uradila zadnjih 25 godina. Sve! Nije bilo ni jednom kada je igrač rekao: 'Želim da odem', a nije mogao to da uradi", rekla je Rafaela Pimenta.

Pep Guardiola je prije nekog vremena negirao postojanje takve klauzule, no svakako će biti zanimljivo pratiti razvoj situacije. 

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
Gluperdiola saznao da Haanka ima drugog zagondjiju. HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA
3 3
user1582456981
Ovo je top naziv za Gvardiolu=Gluperdiola.. Lik izmislja toplu vodu a tooo odavno vec izmisljenoo... Pustit Kansela u Bayern je dokaz da je on supljak i nema veze sa vezom i imao je srece da je uzeo ligu prvaka sa Barcelonom realno i ja bi sa onakvom ekipom... Samo glupi arapi placaju.. zato su ga sutnuli iz Bayerna prije isteka ugovora..
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi