Pep Guardiola otpisao sedmoricu!

Nakon uspješne sezone

Pep Guardiola otpisao sedmoricu!

A. Čaušević

Manchester City je ove sezone osvojio sve moguće trofeje u Engleskoj, ali je Pep Guardiola svejedno nezadovljan ekipom. 

Koliko su zapravo dominantni u engleskom fudbalu Građani su potvrdili sinoć kada su u finalu FA Cupa ponizili Watford pobijedivši sa visokih 6:0. 

Katalonski stručnjak namjerava osvježiti ekipu jer neki od ključnih igrača ulaze u godine, a klubu prijeti i moguća zabrana dovođenja novih igrača.

Vincent Kompany, Leroy Sane i Ilkay Gundogan su prvi na listi koji bi mogli napustiti ekipu. Poslao je i poruku upozorenja svojim igračima da pokažu kako su spremni da ponovo pobjeđuju.

"Neću reći koliko igrača će otići jer to zavisi od više faktora. Svaki igrač treba osjetiti ono 'moram igrati dobro ili neću igrati', ako želi da bude konstantan nakon onog što smo uradili u posljednje dvije sezone", rekao je odlični trener.

"Trebaju osjetiti da moraju ponovo pobjeđivati. Ako ne, onda bi mogli imati problema i biti u nevolji", dodao je Guardiola.

Claudio Bravo, Eliaquim Mangala, Danilo i Nicolas Otamendi su također među igračima koji će napustiti Etihad. Njihovom prodajom Guradiola planira zaraditi 150 miliona funti i reinvestirati u tim.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Šampione engleske brine starosna dob Kompanya (33), Fernandinha (34) i Davida Silva (33). Ovi igrači će morati biti zamijenjeni u narednih 18 mjeseci dok Ilkay Gundogan i Leroy Sane za sada ne žele produžiti ugovor.

Prve dvije mete za ljetni prijelazni rok Građana su ofanzivac Joao Felix iz Benfice te veznjak Rodri iz Atletico Madrida.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi