Guardiola: Nisam dovoljno dobar za Ligu prvaka

Pep iskren

Guardiola: Nisam dovoljno dobar za Ligu prvaka

E. Škorić

Pep Guardiola nikako da dođe do trofeja prvaka Evrope, mada dominira u ligaškim takmičenjima.

Ove sezone je Pep osvojio Premier ligu s Manchester Cityjem i godinama kao trener Barcelone, Bayerna i Cityja dominira u domaćim takmičenjima, ali Liga prvaka mu je ipak malo teži izazov.

"Možda kao trener nisam dovoljno dobar kako bih u ovom klubu u Ligi prvaka stigao na razinu Barcelone ili barem Bayerna. Moram se poboljašti, shvatiti što moram napraviti bolje da bih uspio. Liga prvaka je teže natjecanje od ostalih i nepredvidivo je", rekao je Pep, pa je dodao:

"Više se igra s emocijama, zbog uzbuđenja koje nosi nokaut sistem bez prava na grešku. Zidane je majstor koji je osvojio tri puta u dvije i pol godine. ali ko drugi može da se pohvali s takvim uspjesima?".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Guardiola je osvojio dvije Lige prvaka s Barcom u sezonama 2008/09 i 2010/11.

Top Komentari

Babo
Ti si majstore DOKTOR za Zidana i ostalu kompaniju trenera To sto ti igras i preferiras je kapa dole i svaka ti čast DOKTORE svog zanata Daleko si najbolji trener RESPEKT.
0 16

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi