Pep Guardiola se naklonio Bielsi: Niko ne igra poput njega

Španjolac ne krije oduševljenje nogometom koji preferira Bielsa

Pep Guardiola se naklonio Bielsi: Niko ne igra poput njega

Trener Manchester Cityja Pep Guardiola istaknuo je kako se divi Marcelu Bielsi, popularnom "El Locu", čovjeku koji je s klupe uveo Leeds United u Premiership osvojivši prvo mjestu u engleskoj drugoj ligi.

Iskusni Argentinac vratio je Leeds u prvu ligu nakon 16 godina. Guardiola smatra da će zbog toga Premier liga biti još bolja.

''Napravio je izuzetan posao. I prošle sezone su bili sjajni, ali nisu se plasirali u Premier ligu. Pokazali su karakter i uspjeli sljedeće godine'' - rekao je Guardiola te nastavio:

''Nisam igrao za njega kao igrač pa mi je malo teško govoriti o njemu. Ali čuo sam što stotine igrača govore koji su igrali pod njim. Ja sam sretan što sam imao priliku razgovarati s njim. On je jedinstven u svijetu nogometa zbog specifičnog stila nogometa. On je autentičan trener. Niko ne igra poput njega. Puno toga sam naučio od njega, nevjerojatna je i posebna osoba'' -  rekao je Guardiola.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Katalonski stručnjak kaže da je Bielsa pri vrhu najbolji trenera svijeta bez obzira na to što nema u trenerskom rezimeu najveće svjetske klubove.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi