"Luđak" dobio ulicu u centru Leedsa

Bielsa vratio Paunove u elitu

"Luđak" dobio ulicu u centru Leedsa

Ulica u Leedsu dobila je ime po Marcelu Bielsi u čast argentinčevog uspjeha i uvođenja Leeds Uniteda u Premier ligu.

Povratak Paunova u Premiership potvrđen je u petak kada je drugoplasirani WBA poražen od strane Huddersfielda u 45. kolu Championshipa.

Lider drugog ranga engleskog fudbala će tako sigurno sezonu završiti na poziciji koja garantuje automatsku promociju u elitni rang, što znači da je čekanju dugom 16 godina konačno došao kraj.

Djelovalo je da je Leeds na putu ka Premiershipu i prošle sezone, koja je bila prva u kojoj je "Luđak" vodio tim. Ipak, Bielsini izabranici su se pokliznuli u polufinalu play-offa.

Argentinski stručnjak je sada uspio svoju ekipu gurnuti preko linije u Premier ligu, na oduševljenje čitavog grada koji mu je zbog toga odlučio ukazati veliku čast.

Naime, jedna ulica/uličica u centru Leedsa je već "u papirima" preimenovana u "Put Marcela Bielse".

Table za ulicu, koja spaja Trinity Leeds šoping centar sa Komercijalnom ulicom, će biti postavljene naredne sedmice, mada se već na internetu mogu vidjeti slike "makete" oznake.

"Ovo je fantastičan trenutak za grad i oduševljeni smo što možemo učestvovati u proslavi Leedsovog povratka u Premier ligu. Brzina kojom je trener okrenuo sreću ovog tima i način na koji je to uradio, Bielsin način, zaslužuje sve pohvale i mi smo oduševljeni što ćemo promijeniti ime ove ulice u njegovu čast", izjavio je David Maddison, direktor Centra Trinity Leeds.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi