Pep Guardiola 'objavio' ime nasljednika u Manchester Cityju: "Zapisano je u zvijezdama"
Pep Guardiola će vjerovatno u ljeto 2025. godine napustiti menadžersko mjesto u Cityju i trenutno ima svog favorita za ovu poziciju - To je Vincent Kompany (Foto: Screenshot)

Smatra da je to jednostavno sudbina

Pep Guardiola 'objavio' ime nasljednika u Manchester Cityju: "Zapisano je u zvijezdama"

M. Šljivak

Pep Guardiola saopštio je danas ime čovjeka kojeg vidi kao menadžera Manchester Cityja u budućnosti. On smatra da će nekadašnja zvijezda kluba Vincent Kompany biti pravo rješenje za to mjesto i tvrdi da je to 'zapisano u zvijezdama'.

Pep Guardiola ugovorom je vezan za Manchester City do juna 2025. godine. Španski stručnjak namjerava odraditi posao do kraja i zatim poziciju prepustiti nekom drugom.

Menadžer Cityja smatra da bi u budućnosti na klupu Građana mogao sjesti Vincent Kompany. Čuveni Belgijanac je legenda tima s Etihada i s dosta uspjeha vodi ekipi Burnleyja u Championshipu izvjesno je da će ovaj tim uvesti u Premier ligu.

Pep je sretan što Kompany gradi veliku menadžersku karijeru. Uvjeren je kako će u budućnosti voditi i City.

"Presretan sam zbog njegovog uspjeha s Burnleyjem", rekao je Pep Guardiola i nastavio je:

Oglasi

"On će se vratiti ovdje prije ili kasnije. Njegova sudbina je da bude menadžer Cityja. To je već zapisano u zvijezdama i desit će se. Ne znam kad, ali desit će se", poručio je Guardiola.

Da li Kompany smatra i vjeruje da će jednog dana voditi City?

"Ne znam. Ovo što govorim je moj osjećaj. Možda griješim", rekao je Pep i nastavio je hvaliti bivšeg kapitena kluba.

"Ima sve atribute da postane vrhunski menadžer - radna etika, poznavanje igre, iskustvo. On dobro poznaje klub, okruženje, navijače. Njegova sudbina je ovdje", poručio je Pep.

Kompany će u četvrtfinalu FA Kupa voditi Burnley upravo u meču protiv Građana.

"Pokušat ćemo napraviti nešto protiv Vinnieja i njegovog tima i ostvariti plasman u polufinale."

Vincent Kompany je kao fudbaler igrao za Manchester City od 2008. do 2019. godine. Odigrao je 360 utakmica i osvojio je brojne trofeje.

Prije dolaska na klupu Burnleyja kao trener je radio u belgijskom velikanu Anderlechtu, gdje je završio profesionalnu karijeru.

Naravno, preuzimanje Manchester Cityja trenutno je samo želja Pepa Guardiola, ali nema dileme da bi i Kompany jednog dana volio povesti svoj nekadašnji klub.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi