U izjavi nakon drugog poraza Pep Guardiola je pokazao zašto je jedan od najboljih trenera svijeta

Ne gubi glavu nakon dva vezana poraza

U izjavi nakon drugog poraza Pep Guardiola je pokazao zašto je jedan od najboljih trenera svijeta

Eldar Ganibegović

Pep Guardiola stao je pred novinare nakon današnjeg poraza koji je bio drugi vezani za njegov tim. U izjavi je pokazao zašto je jedan od najboljih trenera svijeta, jer ni jednog momenta "ne gubi glavu".

U okviru sedmog kola engleske Premier lige Manchester City danas je doživio poraz i to na gostovanju kod Wolvesa, bilo je 2:1.

Dias je u 13. minuti postigao autogol, Alvarez je izjednačio sjajnim golom u 58. minuti, no samo osam minuta kasnije Wolvesi preko Hwanga dolaze do nove prednosti i pobjede.

Prvi je ovo poraz Manchester Cityja nakon šest pobjeda u ligi, ali drugi vezani nakon što je prije nekoliko dana poražen u EFL Cupu od Newcastlea.

Pep Guardiola, bez obzira na to sve, ne gubi glavu što je i pokazao nakon utakmice, te ga uopšte ne brinu dva poraza.

Oglasi

Istakao je i da je njegovom timu falio Bernardo Silva, kao i John Stones koji se uskoro vraća na teren.

"Čestitam Wolvesima. Imali smo svoje prilike, ali oni su igrali bolje. Moramo prihvatiti kada je protivnik bolji. Nedostajao nam je Bernardo Silva, koji se uskoro vraća.

I John Stones će se uskoro vratiti na teren. Izgubili smo dva meča. To su različita takmičenja. U Newcastleu smo bili hiljadu puta bolji nego danas. Ne možemo ništa da uradimo, idemo dalje!", rekao je Pep Guardiola.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U srijedu, četvrtog oktobra, Manchester City gostuje kod RB Leipziga u drugom kolu Lige prvaka, a onda četiri dana kasnije na Emiratesu slijedi derbi Premier lige protiv Arsenala.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Amansio
Pripremi izjavu za 3 uzastopni jer city je bez Rodriga prosjek ekipa sa njim su najbolji na svijetu. Poslije Reala naravno.
0 0
arsenalbih
Kakav naslov,sta je to rekao neobicno sto ga cini tako posebnim,to bi svaki trener rekao..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi