Pregovori traju sedmicama: Najmoćnija žena u fudbalu već pronašla novi klub Erlingu Haalandu

Norvežanin se neće dugo zadržati u Manchester Cityju

Pregovori traju sedmicama: Najmoćnija žena u fudbalu već pronašla novi klub Erlingu Haalandu

Admin Čaušević

Erling Haaland i ove sezone igra briljantno, međutim otkupna klauzula u ugovoru sa Manchester Cityjem neomogućava Građanima da spavaju mirno te su u stalnom strahu od gubitka sjajnog napadača. 

U prošloj sezoni kada je Manchester City osvojio trostruku krunu Haaland je zabio 52 gola, dok je i aktuelnu takmičarsku godinu počeo furizono sa osam pogodaka u Premiershipu.

Mladi Norvežanin je obilježio prošlu sezonu te je opravdano nagrađen UEFA-inom titulom za najboljeg fudbalera te njegova menadžerica Rafalea Pimenta zadovoljno trlja ruke.

U Haalandovom ugovoru sa Cityjem postoji klauzula prema kojoj ga je moguće otkupiti za 200 miliona eura na ljeto 2024., te 175 miliona eura na ljeto 2025. godine.

Upravo iz tog razloga PSG je već kontaktirao Pimentu, a prema izvještajima inostranih medija pregovori traju već sedmicama.

Oglasi

Parižani su svjesni da će izgubiti Kyliana Mbappea i to vrlo vjerovatno besplatno, pa se žele osigurati Haalandom koji je uz Francuza trenutno možda i najbolji svjetski fudbaler.

Do sada je održano nekoliko sastanaka između brazilske advokatice i predstavnika pariškog kluba koji planira aktivirati klauzulu za Haalanda.

S obzirom na postojanje klauzule u ugovoru Parižani praktično nisu obavezni da pregovaraju sa Manchester Cityjem te ih samo obavijeste kada će otkupiti Haalanda.

Još dok je Haaland bio član Borussije Dortmund Pimenta je za njega rekla da će postati prvi fudbaler od milijardu eura kada se u obzir uzmu sve okolnosti i čini se da sve ide u tom smjeru.

"Mislim da će Erling biti prvi igrač koji će ostvariti transfer od oko milijardu eura. Ako spojite njegovu fudbalsku vrijednost, vrijednost njegovog imidža, vrijednost njegovog sponzora, to je sigurno milijarda eura."

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Ako imate imalo pojma o fudbalskoj pijaci, normalno je uporediti Erlinga s Mbappeom, ali Haaland ide korak dalje", govorila je Brazilka.

Da ima istine u onom što govori Pimenta potvrđuje i nedavni potpisani ugovor između Haalanda i Nikea vrijedan nevjerovatna 23 miliona eura po sezoni.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Benz
Mogu da aktiviraju klauzulu, istina, ali samo ako igrac da saglasnost..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi