I ne bio najbolji trener: Pepu Guardioli za utjehu vlasnici Cityja dovode igrača od 100 miliona

Nakon ispadanja od Real Madrida

I ne bio najbolji trener: Pepu Guardioli za utjehu vlasnici Cityja dovode igrača od 100 miliona

Admin Čaušević

Gdje je god radio Pep Guardiola je uglavnom imao neograničene budžete za transfere igrača. Koga zaželi toga i dobije. Tako je bilo u Barceloni i Bayernu, a već godinama je i u Manchester Cityju.

Ponovo je Real Madrid zavio u crno Pepa Guardiolu. Građanima su uništeni snovi o odbrani trostruke krune. Zaustavljeni su u četvrtfinalu slabijim izvođenjem penala.

Guardiola na raspolaganju ima fantastičan sastav, ali je dvomeč protiv Reala pokazao da Manchester Cityju ipak fali nešto, uglavnom se to odnosi na ofanzivne opcije.

Građani nikako nisu uspijevali da probiju autobus Reala iako su pritiskali praktično 120 minuta. Upravo iz tog razloga City će djelovati momentalno.

Naime, ugledni Guardian je objavio da će Građani na ljeto ići na sve ili ništa kako bi na Etihad doveli Jamala Musialu, jednog od najboljih mladih igrača svijeta.

Musiala nije nedodirljiv u Bayernu. Njegov igrački karton košta oko 100 miliona eura i sa odgovarajućom ponudom transfer bi bio itekako izvodljiv.

Oglasi

Ono što brine Bavarce je to što mladi Nijemac još uvijek nije produžio ugovor koji ističe 2026. godine, a nikada nije prekrižio opciju odlaska u inostranstvo, pogotovo u Premiership.

Cityju treba dostojna zamjena za kreativnog veznjaka pošto je Kevin De Bruyne na izmaku snaga. Belgijanac je u srijedu protiv Reala bio toliko umoran da je i sam tražio izmjenu.

Guardiola je nekako navikao da mu se ispunjavaju transfer želje i to je ono što mu se vrlo često prigovara pošto praktično uvijek dovodi vrhunske igrače i postepeno radi na njihovoj nadogradnji.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Vlasnici Cityja su svjesni značaja španskog trenera te obično mu i ispune želju koju zaželi. To je vjerovatno i jedan od razloga zašto je na klupi Građana već osam godina.

Trofejni stručnjak sa engleskim prvakom ima ugovor do 2025. godine, a eventualnim dovođenjem Musiale ta veza samo može postati još čvršća.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Interista
****o od trenera, hajd da ode u neki tim tipa aston villa, atalanta, leverkusen gdje nema neki budzet, zavio bi ih u crno, poispadali bi iz lige, najprecjenjeni trener na planeti, Mou je za njega doktor
3 2
BAJSJECAR1977
Čelava prevaro,moraš da uložiš još 7 milijardi,pa možda uloviš finale League cup-a...
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi