Pep je vjerovao čelnicima Manchester Cityja...

Šta je trener Građana govorio u decembru 2018. godine?

Pep je vjerovao čelnicima Manchester Cityja...

Vijest o izbacivanju Manchester Cityja još odjekuje fudbalskim svijetom.

UEFA je odlučila kazniti Manchester City zbog kršenja Finansijskog fair-playja - suspenzijom iz evropskih takmičenja u trajanju od dvije (naredne) sezone.

Platiće se City i pozamašnu novčanu kaznu, ali ono što će sigurno više zaboliti Građane jeste izbacivanje iz evropskih takmičenja i nemogućnost igranja Lige prvaka u sljedeće dvije sezone.

Građani su kažnjeni zbog nepravilnosti iz perioda od 2012. do 2016. godine, a većina njih je u javnost izašla kroz aferu "Football Leaks".

Odavno se znalo da se vode istrage o Cityjevom poslovanju, ali je trener Građana, Pep Guardiola, vjerovatno do jučer vjerovao da kazne neće biti. Tako su mu barem objašnjavali i garantovali čelni ljudi Cityja.

Vrijedi se prisjetiti njegove izjave iz decembra 2018. godine, kada su ga novinari pitali o mogućoj zabrani za City.

"Nećemo biti suspendovani... To je ono što ja mislim jer vjerujem svom predsjedniku, svom izvršnom direktoru i onome što su mi oni objasnili. Vjerujem im... Ako se i desi to će biti zbog toga što će UEFA tako odlučiti i onda ćemo to prihvatiti i krenuti dalje", izjavio je svojevremeno Guardiola.

Inače, već su se pojavile špekulacije da bi jedna od posljedica kazne za City mogao biti i odlazak Pepa Guardiole. Zainteresovanih itekako ima...

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije