Pep otpisao prvu zvijezdu: Aguero odlazi?

Aguero mora ići

Pep otpisao prvu zvijezdu: Aguero odlazi?

Edmir Škorić

Sjajni argentinski napadač Sergio Aguero bi mogao da napusti Manchester City.

Donedavno je to izgledalo nezamislivo, ali Pep Guardiola je sada spreman da pusti Aguera, odnosno da sasluša ozbiljne ponude za prvog strijelca Građana.

Guardiola je odlučan da napravi veliki remont u momčadi Cityja i već je najavljen veliki broj promjena na ljeto. Nakon što je doveden napadač Gabriel Jesus za 27 miliona funti, Aguero postaje manje bitan.

Pepu su zasmetali neki Aguerovi nepromišljeni potezi ove sezone, posebno crveni karton u meču protiv Chelseaja. Očito je da ne blista odnos između katalonskog stručnjaka i argentinskog napadača.

Potražite više informacija na temu Premier league:

No, ako mu je neka utjeha, Aguero će biti samo jedan u nizu bitnih i velikih Cityjevih igrača koji su pali u nemilost trenera željnog promjena. Uostalom, nema sumnje da će moći da bira gdje da nastavi karijeru. Dvadesetosmogodišnji Aguero je u City stigao iz Atletica 2011. godine, te je za engleski klub odigrao 164 utamice i postigao je 113 golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi