Pep razočarao Katalonce, dogovorio dolazak mlade zvijezde za čak 61 milion funti
Guardiola je potrošio oko 600 miliona funti od odlaska na Etihadu, no ne planira tu stati, a sljedeća investicija je očito mladi Holanđanin kojeg odavno prate u Barceloni

Frenkie de Jong stiže na Etihad

Pep razočarao Katalonce, dogovorio dolazak mlade zvijezde za čak 61 milion funti

E. Škorić

Pep Guaridola je pronašao dugoročnu zamjenu za Fernandinha, a dovodi je iz Ajaxa.

Manchester City je očigledno uspio da pobijedi Barcelonu u trci za Frenkiem de Jongomm, 21-godišnjim zadnjim veznim iz Ajaxa.

Prema današnjim medijima, City je odlučio da kupi De Jonga i Ajax ga pušta za 61 milion funti. De Jong će biti dugoročna zamjena na Etihadu za uskoro 34-godišnjeg Fernandinha.

Barcelona je mjesecima pratila mladog reprezentativca Holandije, također i Tottenham, ali navodno su i igrač i Ajax odmah donijeli odluku da prihvate poziv Pepovog Cityja.

Potražite više informacija na temu Premier league:

De Jong smatrada bi se poboljšao igranjem u sistemu Pepa Guardiole i njegov stil igre je upravo onakav kakav preferira katalonski trener.

De Jong je ponikao u Ajaxu s kojim je potpisao profesioanlni ugovor, a u 10 mečeva u Erediviziji ove sezone zabio je dva gola.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi