Pep sasvim jasan: Englezi izvinite, ali navijam za Bayern

Pred večerašnji meč protiv Liverpoola

Pep sasvim jasan: Englezi izvinite, ali navijam za Bayern

M. Šljivak

Bayern i Liverpool večeras će direktnim duelom na Allianz Areni odlučiti o putniku u četvrtfinale Lige prvaka.

Menadžer Manchester Cityja Pep Guardiola silno bi želio da ekipa Bayerna eliminiše Liverpool iz Lige prvaka.

Iako je bi Redsi eventualnim prolazom imali obavezu više i bili bi umorniji u trci sa Cityjem za šampionsku titulu Premiershipa, Guardiola nema nikakve dileme pred večerašnji meč.

On želi da Bayern prođe Liverpool, jer ipak je nekada vodio velikana iz Minhena.

"Izvinjavam se svim Englezima, ali bih volio da Bayern prođe. Bio sam dio tog kluba, volim Minhen i Bayern. Tamo imam mnogo prijatelja", jasan je Guardiola.

Španski stručnjak je bavarskog velikana vodio tri sezone. Bilo je to u periodu od 2013. do 2016. godine, a sa kllubom je osvojio ukupno sedam trofeja.

Od tih sedam, tri su naslova prvaka Bundeslige, tri DFB Kupa, UEFA Superkup i FIFA Svjetsko prvenstvo.

Večerašnji meč na Allianz Areni počinje od 21 sat. Mozzart kladionica vam za ovaj meč nudi primamljive kvote i pogledajte ko je favorit za prolaz dalje.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Kompletnu ponudu kladionice Mozzart možete naći OVDJE.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi