Večeras sudar crvenih titana: Meč na Allianz areni prekretnica za Liverpool?

Bayern je u odličnoj formi

Večeras sudar crvenih titana: Meč na Allianz areni prekretnica za Liverpool?

Izjavio je nedavno neko da bi rado izgubio od Bayerna i 10:0 ako bi bio uvjeren da bi to bio dovoljan razloga da Liverpool osvoji englesku Premier ligu. Možda čak i Salah koji se u zadnje vrijeme ne može baš sastaviti kako treba s loptom.

Više od Salaha bi isto potpisao svaki izmoždani navijač Liverpoola, posebno oni stariji od 1990. koji pamte slavnije dane Redsa. Ovi mlađi od 1990. ni ne sjećaju se kako je osvojiti titulu.

Elem, hoće li večeras Liverpool doživjeti prekretnicu ove sezone ili će se Bayern učvrstiti na kursu koji je zauzeo, a u posljednje vrijeme ga baš dobro drži. Igraju odlično i po prvi put su u eri Nike Kovača ubojiti kao svojevremeno sa neprevaziđenim Juppom Heyneckesom.

Liverpool je sišao s tog kursa serijom neočekivanih kikseva, pa je pao na drugo mjesto Premiershipa, a u Ligi prvaka ove sezone igra grozno.

Šta treba znati

Bayern je prošao u četvrtfinale u posljednjih sedam sezona.

Liverpool je izgubio na posljednja tri gostovanja u Ligi prvaka.

Endy Robertson je jedini igrač koji bi propustio narednu evropsku utakmicu ukoliko bi dobio žuti karton.

U sezoni 1980/81 Liverpool je eliminirao Bayern zbog remija s golom postignutim u gostima. Isti scenario i večars bi im bio dovoljan.

U posljednjih deset utakmica Bayer je pobijedio osam, jednom je izgubio i jednom remizirao.

Redsi ne gube često, ali su u zadnjih deset utakmica u svim takmičenjima ostvarili pet remija.

Ključni duel

Lewandowski vs Van Dijk: Bayern u prvoj utakmici nije previše rizikovao, ostavljajući Roberta Lewandowskog pomalo izoliranim. Kod kuće će se to promijeniti; Bayernu je potreban njihov glavni napadač i da bude u više prilika za gol nego što je imao na Anfieldu. Ključni čovjek Liverpoola Virgil van Dijk, koji se vraća nakon suspenzije pokušat će prilike za Poljaka svesti na minimum.

Niko Kovač, trener Bayerna

"Cijeli svijet će gledati ovu utakmicu. To je vrhunac, ne samo za igrače i trenere, već i za sve fanove i medije. Ako želimo proći, moramo pobijediti. Ne može biti 0:0, ali vjerujem da ćemo imati vrstu podrške koju nismo imali dugo vremena.

Jürgen Klopp, trener Liverpoola

"Ova utakmica nema nikakve veze s bilo čime drugim. Trebamo ritam, sve je u ravnoteži. Bayern ima igrače svjetske klase tako da se moramo braniti na najvišoj razini, ali kada imamo loptu moramo biti stvarno sigurni i hrabri.

Ne osjećamo pritisak, atmosfera je sjajna u gradu i klubu. Znam da se očekuje uspjeh, ali nema pritiska. Volio sam dolaziti ovdje u prošlosti - ovdje smo igrali sjajne utakmice s Dortmundom - i sretan sam što ću biti večeras dio velikog meča.

U drugom revanšu, između Barce i Lyona, ista je situacija budući da je prvi meč okončan 0:0, ali malo ko vidi da bi Francuzi, iako čvrsti i kompaktni, mogli ugroziti velikog favorita.

Vjerovatni sastavi

Barcelona (0:0) Lyon

Barcelona: Ter Stegen; Semedo, Piqué, Lenglet, Alba; Rakitić, Busquets, Arthur, Roberto; Messi, Suárez

Nedostaju: Rafinha, Vermaelen
Upitan: Dembélé

Lyon: Lopes; Denayer, Marcelo, Marçal; Dubois, Tousart, Ndombele, Mendy; Fekir; Dembélé, Depay

Nedostaju: Gouiri
Upitan: Marcelo

Bayern München (0:0) Liverpool

Bayern: Neuer; Rafinha, Süle, Hummels, Alaba; Martinez, Thiago, Gnabry, James, Ribéry; Lewandowski

Nedostaju: Kimmich, Müller, Robben, Tolisso
Upitan: Coman

Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson; Wijnaldum, Fabinho, Henderson; Salah, Firmino, Mané

Nedostaju: Keïta, Oxlade-Chamberlain, Gomez
Upitni: Alexander-Arnold, Lovren, Milner

MOZZART kvote: 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Barcelona - Lyon

Bayern - Liverpool

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi