Pep u strahu od napada Liverpoola? "Gotovo su nezaustavljivi"

Manchester City u srijedu gostuje na Anfieldu

Pep u strahu od napada Liverpoola? "Gotovo su nezaustavljivi"

Svi ljubitelji fudbala željno očekuju prve susreta četvrtfinala Lige prvaka, a jedan od duela koji svakako privlači pažnju je i onaj u kojem će snage odmjeriti dva engleska kluba, Liverpool i Manchester City.

Liverpool će u srijedu na Anfieldu ugostiti Guardiolinu "mašineriju", koja je već sad nadomak titule prvaka Engleske. Ipak, sigurno je da će se i Liverpool nešto pitati u ovom duelu, s obzirom da trenutno vjerovatno ne postoji ekipa kojoj Kloppovi izabranici ne mogu zabiti najmanje jedan gol.

Svakako će najveća opasnost po gol Cityja biti ubojiti trio - Salah, Mane i Firmino, a toga je svjestan i Pep Guardiola koji je pred meč na Anfieldu pokazao da je i sam zadivljen ofanzivnom linijom Redsa.

"Nije to samo Salah, tu su i Mane i Firmino, sva trojica su sjajna. Oni su gotovo nezaustavljivi. Oni su fantastični, fantastični igrači... Način na koji igra Liverpool je veoma komplikovan za nas. Znamo to. Oni su toliko brzi, toliko dobri i veoma je teško igrati protiv njih", istakao je Guardiola, pa dodao:

"Ali to je četvrtfinale Lige prvaka tako da ni ne trebamo očekivati da ćemo imati lagan posao."

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Salah, Firmino i Mane su, zajedno, ove sezone postigli 75 golova u svim takmičenjima (19 u Ligi prvaka), tako da Guardiola s pravom "strahuje" od Liverpoolovog trija.

Inače, susreta Liverpoola i Manchester Cityja je na rasporedu u srijedu od 20:45 sati.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi