Čuveni fudbalski mesar se ne mijenja: Za 40. rođendan "iskasapio" rivala i poručio mu da ne glumi

Od samog faula šokantnija je sudijska odluka

Čuveni fudbalski mesar se ne mijenja: Za 40. rođendan "iskasapio" rivala i poručio mu da ne glumi

Admin Čaušević
Teme:

Kepler Laveran de Lima Ferreira poznatiji kao Pepe je sigurno jedan od najboljih štopera svoje generacije, međutim zbog svog agresivnog i grubog stila igre poprimio je neslavni epitet velikog fudbalskog mesara.

Pepe je u karijeri osvoji sve što vrijedi, izuzev Svjetskog prvenstva. Prije nekoliko dana je proslavio svoj 40. rođendan i na neki način ponovio scenu koja mu je zauvijek obilježila karijeru.

Prošlo je 14 godina otkako je portugalski defanzivac dobio suspenziju od čak 10 mečeva neigranja kada je životinjskim instinktom pretukao igrača Getafea dok je ležao na podu.

Pepe je tom prilikom prvo odgurnuo Francisca Casquera što je bilo dovoljno za penal, a poslije toga je počeo da udara igrača rivalskog kluba. Zatim je udario i drugog Getafeovog igrača Juana Albina.

Legendarni defanzivac trenutno nastupa za Porto, a za vikend je imao novi incident i to kada je proslavljao svoj 40. rođendan.

Oglasi

Publika na stadionu Dragao ga je dočekala aplauzima, posvetila mu je i nekoliko parola što dovoljno govori koliko je cijenjen i poštovan u tom klubu.

Međutim, scena iz 78. minute je pokazala da vuk mijenja dlaku, ali čud nikada pošto je Pepe jednom rivalu mogao okončati karijeru.

Otvorenim đonom je iskusni štoper udario po nozi rivala, poslije čega je digao ruke u zrak kao da želi poručiti da nije ni napravio faul.

Prišao je tom prilikom i rivalu te mu je poručio da ustane i da ne glumi. Ipak, ono što je bilo šokantnije je odluka sudije Coste koji je Pepeu pokazao samo žuti karton.

Porto je taj meč izgubio sa 1:2 uz dva isključenja, možda je i to razlog zašto glavni sudija nije imao hrabrosti Pepeu dati crveni karton.

Inače, čuveni fudbalski mesar je tokom karijere isključen svega šest puta što zvuči nevjerovatno s obzirom na njegov način igre. 

Oglasi