Ronaldo radi šta hoće: Od uprave Al Nassra traži da u januaru potpišu njegovog prijatelja

Nevjerovatan je

Ronaldo radi šta hoće: Od uprave Al Nassra traži da u januaru potpišu njegovog prijatelja

Esmer Oštraković

Nakon što je postao novi igrač saudijskog Al Nassra, Cristiano Ronaldo je već od uprave kluba tražio da mu ispune neke želje kada je riječ o igračima u klubu.

Potpisao je Ronaldo ugovor sa Al Nassrom na dvije i pol godine, te će godišnje zarađivati oko 200 miliona eura.

U taj iznos uključen je i komercijalni dio ugovora, ali svjedno cifre koje će postati Ronaldove su zaista nevjerovatne.

To je naravno najveć plata u historiji nogometa, ali Ronaldo je već krenuo da se bavi nekim drugim stvarima u klubu.

Tako je samo nekoliko dana nakon potpisa od uprave kuba zatražio da u Al Nassr dovedu njegovo sunarodnjaka i prijatelja Pepea.

Pepe koji ima 39 godina trenutno igra za Porto sa kojim ima ugovor do kraja sezone, ali Ronaldo želi da ga vidi u Al Nassru.

Oglasi

Tako je zahtijevao od uprave kluba da odmah dovede Pepea, a još uvijek nije poznato kakav će biti odgvoro čelnika kluba.

Ronaldo i Pepe su prijatelji još od kada su zajedno igrali u Real Madridu, a naravno zajedno dijele i svlačionicu u reprezentaciji.

Navodno će Al Nassr poslušati Ronalda jer ne žele da ga naljute, te će dati sve od sebe da u januaru dovedeu Pepea u klub.

Ronaldo je u Rijadu, ali uzalud: Može trenirati i brojati novac, ali ne smije igrati utakmice

Portugalska zvijezda, Cristiano Ronaldo našao se u neočekivanim problemima nakon što je stigao u Saudijsku Arabiju gdje je dogovorio sve kako bi postao novi igrač Al Nassra i tako zaradio ogroman novac u naredne dvije godine.

Naime, on će sa svojim debijem morati sačekati neko vrijeme, a razlog je taj što Al Nassr ima popunjenu kvotu kada je riječ o registrovanim stranim igračima.

Oglasi

Kada je bio predstavljen kao novi igrač Al Nassra Ronaldo je izjavio da jedva čeka svoju prvu utakmicu, te da želi da igra što prije.

Njegov debi očekivao se danas protiv Al Ta'ee, međutim utakica je odgođena zbog velikog nevremena i problema sa strujom na stadionu.

Tako se očekivalo da će Ronaldo zaigrati već sutra, ali problemi koji su se iznenada pojavili kažu da od toga neće biti ništa.

"Al Nassr ga još uvijek nije registrovao, niti to mogu uraditi, a razlog su pravila o strancima u ekipi", otrkili su izvori bliski klubu novinarima iz Saudijske Arabije.

Postoji samo jedan način da Ronaldo bude registrovan.

"Strani igrač mora napustiti klub kako bi Ronaldo bio registrovan. On mora biti prodat ili mora raskinuti ugovor sa klubom", završio je isti izvor.

David Ospina, Luiz Gustvao, Anderson Talisca i Vincent Aboubakar su četiri stanca u ekipi, ali teško da će neko od njih otići iz kluba.

Navodno bi se klub trebao riješiti Jaloliddina Masharipova, te umjesto njega registrovati Cristiana Ronalda, ali to se još uvijek nije desilo.

Osim toga Ronaldo je kažnjen zbog incidenta dok je još bio u Manchester Unitedu, te bi po pravilima trebao propustiti dvije naredne utakmice Al Nassra.

Top Komentari

Krivaja Zavidovići
Pepe je Brazilac i nije sunarodnjak Ronaldu. E sad što je uzeo portugalsko državljanstvo i zaigrao za njihovu reprezentaciju je "drugi padež"...
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi