Ništa od debija Cristiana Ronalda za Al Nassr!
Odgođena utakmica između Al Nassra i Al Taeea.

Meč odgođen

Ništa od debija Cristiana Ronalda za Al Nassr!

Eldar Ganibegović

Danas je trebao biti najveći dan u historiji fudbala u Saudijskoj Arabiji, ali ništa od toga. Odgođena je utakmica na kojoj je trebao debitovati Cristiano Ronaldo za svoj novi klub.

Cristiano Ronaldo završio je svoj put u Evropi i prešao u saudijski Al-Nassr za koji je trebao da debituje danas, ali od toga neće biti ništa.

Zbog jake kiše i vremenskih uslova koji utiču na struju stadiona, utakmica između Al Nassr i Al Taee odgođena je za 24 sata.

Očekivalo se da će Ronaldo debitovati danas, ali na debi u Aziji će morati sačekati još najmanje 24 sata na žalost mnogih navijača. 

[twitter]https://twitter.com/Lwazi_Ntanga1/status/1610997295415279616?s=20&t=SSyuA2NgjIpC6LIUhA4Gdg[/twitter]

Kapacitet MRSOOL stadiona bio je rasprodan za ovu utakmicu. Jasno, sva euforija je nastala zbog Cristiana Ronalda, no arapski navijači će morati još malo sačekati da ga vide na djelu.

Oglasi

Postoji još jedan potencijalni problem u svemu tome. Još jučer smo prenijeli objavu Daily Maila kako bi Ronaldo trebao odraditi dvije utakmice suspenzije prije debija za novi klub.

Naime, FA je izrekao kaznu Cristianu Ronaldu od 50.000 funti i dvije utakmice suspenzije zbog udaranja autističnog dječaka u aprilu ove godine nakon utakmice s Evertonom.

Podsjetimo, kazna je izrečena 17. novembra kada je Ronaldo već bio s reprezentacijom Portugala, a samo pet dana kasnije je ozvaničen kraj saradnje Ronalda i Uniteda. 

Kako Portugalac od izricanja kazne nije igrao klupski fudbal, zahtjev Engleza je da se ta kazna odradi u Saudijskoj Arabiji.

Jasno je da bi izostanak Ronalda dvije utakmice izazvalo revolt kod navijača, a u tom slučaju bi debitovao tek 21. januara kada njegov novi klub dočekuje Al-Errifaq. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi