"Najgori lik kojeg sam upoznao u životu, obično hladnokrvno ljudsko biće koje koristi druge"
Francuski stručnjak priznao je pred dovođenje Cristiana Ronalda kako je pokušao dovesti i njegovog najvećeg rivala Lionela Messija (Foto: Al Nassr)

Juninho brutalan prema Garciji

"Najgori lik kojeg sam upoznao u životu, obično hladnokrvno ljudsko biće koje koristi druge"

M. Šljivak

Cristiano Ronaldo (37) postao je novi član ekipe Al Nassra iz Saudijske Arabije, a po dolasku u ovaj klub upozorenje mu je poslao legendarni brazilski fudbaler Juninho Pernambucano. Upozorenje se odnosi na trenera Rudija Garciju kojeg je poprilično izvrijeđao.

Juninho Pernambucano imao je priliku da sarađuje s Rudijem Garcijom u Lyonu i tvrdi da je francuski stručnjak definitivno najgore ljudsko biće kojeg je upoznao.

Odlučio je upozoriti Ronalda o tome kakav je čovjek 58-godišnji trener i bio je poprilično oštar prema nekadašnjem saradniku.

"Nema on pojma kako voditi bilo šta. Jedino što zna je unositi strah u druge ljude s kojima radi. Moje iskustvo s njim je užasno. Najgori lik kojeg sam upoznao u životu", rekao je Juninho za MaisFutebol i nastavlja.

"Ništa on neće smjeti napraviti što se ne bi svidjelo Ronaldu. Ako treba on će mu servirati doručak u krevet i učinit će sve da mu bude prijatelj. To mu je san".

"Baš njega briga za uspjeh tima i harmoniju u svlačionici. Njemu je samo bitno da je on u centru pažnje bez obzira kakva je kriza u ekipi".

Oglasi

"Kao i sva hladnokrvna ljudska bića, on zna ko je bolji od njega i pokušava ih iskoristiti. Cristiano Ronaldo je jedan od najboljih u historiji i Rudi Garcia se dobro spremio za njega".

"Za mene je velika čast da u klubu imamo Cristiana Ronalda. Svi znaju ko je i šta je CR. Želim ga usrećiti ovdje i učiniti mu da uživa igrajući za Al Nassr", rekao je Garcia i dodao je:

"Lako je sarađivati s igračima kao što je on. Jednostavno ih nemate čemu učiti. Ovdje smo da osvajamo trofeje", istakao je francuski trener.

Rudi Garcia je prije dolaska na klupu Al Nassra 2022. godine radio dvije godine u Lyonu, a u karijeri je vodio još Marseille, Romu, Lille, Le Mans, Dijon, St. Etienne i Corbell-Essonnes.

Najveći uspjeh u karijeri mu je osvajanje titule prvaka i francuskog Kupa s Lilleom 2011. godine, a interesantno je svakako da je tri puta osvajao nagradu za najboljeg francuskog trenera godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi