Peralta hat-trickom ovjerio plasman Meksika na Mundijal

Baraž za SP

Peralta hat-trickom ovjerio plasman Meksika na Mundijal

Reprezentacija Meksika slavila je i u revanš susretu baraža za plasman na Svjetsko prvenstvo u Brazilui narednog ljeta sa 2:4 u gostima savladala Novi Zeland.

Već u 14. minuti Meksiko je poveo golom Peralte, na asistenciju Pene, da bi u 29. minuti isti igrač udvostručio vodstvo gostiju na 0:2. Sjajnu partiju u revanš susretu Peralta je krunisao hat-trickom koji je kompletirao u 33. minuti utakmice.

Šest minuta prije kraja prvog poluvremena Novi Zeland nije uspio smanjiti rezultat udarcem sa bijele tačke, a neprecizan je bio Brockie.

Ranim izmjenama selector Novog Zelanda pokušao je promijeniti nešto u igri svog tima, koji je deset minuta prije kraja stigao do smanjenja rezultata na 1:3, a strijelac je bio James iz drugog penala na ovome susretu koji je dosuđen za domaćina. Tri minute kasnije Fallon je svojim pogotkom smanjio na 2:3, ali je konačnih 2:4 postavio dvostruki asistent Pena.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.