Perasović objavio širi spisak igrača za Eurobasket

Spisak Hrvatske

Perasović objavio širi spisak igrača za Eurobasket

Edmir Škorić

Hrvatski selektor Velimir Perasović objavio je preliminarni spisak za Eurobasket.

Perasović je na širi spisak uvrstio 24 košarkaša, a među njima su NBA igrači Damjan Rudež iz Indiane i Bojan Bogdanović iz Brooklyn Netsa.

Na spisku su:

Ante Tomić, Fran Pilepić, Marko Arapović, Stanko Barać, Mario Hezonja, Oliver Lafayette, Miro Bilan, Ivan Ramljak, Luka Žorić, Toni Katić, Tomislav Zubčić, Krunoslav Simon, Bojan Bogdanović, Ivan Siriščević, Leon Radošević, Dario Šarić, Duje Dukan, Roko Ukić, Josip Sobin, Luka Babić, Damjan Rudež, Hrvoje Perić, Rok Stipčević.

Hrvati s pripremama za Eurobasket kreću 10. jula, a dio igrača priključit će se reprezentaciji tek 1. avgusta. Hrvatska će na Eurobasketu, kojem je jedan od domaćina, igrati u grupi sa Slovenijom, Grčkom, Makedonijom, Holandijom i Gruzijom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.