"Istina je da me Lukaku već dugo nagovara da zaigram za Belgiju"

Andreas Pereira priznao

"Istina je da me Lukaku već dugo nagovara da zaigram za Belgiju"

Endin Čaušević

Mladi fudbaler Manchester Uniteda, Andreas Pereira, konačno će dobiti šansu da pokaže koliko može na Old Traffordu nakon što je nekoliko prethodnih sezona igrao na posudbama.

Pereira je ponikao u belgijskom Lommelu, a u akademiju Manchester Uniteda stigao je početkom 2012. godine iz PSV-a. Ovaj brazilski fudbaler je strpljivo čekao svoju šansu u prvom timu Crvenih đavola i čini se da je Jose Mourinho odlučio da će Pereira biti u konkurenciji ove sezone.

Ovaj 22-godišnji igrač proteklu sezonu igrao je na posudbi u Valenciji, a španski klub je bio itekako zainteresovan da otkupi njegov ugovor. Međutim, United je odbio prodati mladog veznjaka nakon što je Mourinho poručio da će ozbiljno računati na njega. Ipak, Pererira se u centru pažnje našao zbog skroz druge stvari.

Naime, ovaj fudbaler ima brazilsko i belgijsko državljanstvo, te je igrao u omladinskim kategorijama obje selekcije. Pereira je prvo počeo u kadetima Belgije, ali se kasnije odlučio za Brazil gdje je igrao za mladu reprezentaciju Karioka. Ipak, priznao je da još uvijek Belgijanci pokušavaju da ga nagovore da igra za njih, a tu ulogu prepustili za Romelua Lukakua.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Gotovo svaki dan me pokušava uvjeriti da igram za Belgiju. Kad god se vidimo on mi dobaci 'dođi i igraj za Belgiju'. Igranje za Belgiju je nešto drugo, a igranje za Brazil je ipak osjećaj kao da si kod kuće. Kada sam mu to objasnio brzo me shvatio i samo rekao da pratim svoje srce. Volim što poštuje odluku koju sam donio", rekao je Pereira.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi