Perez kreće u akciju: Spremio 160 miliona eura za igrača za kojeg kažu da nikad neće do Zlatne lopte

Real Madrid kreće u šoping

Perez kreće u akciju: Spremio 160 miliona eura za igrača za kojeg kažu da nikad neće do Zlatne lopte

Prvi čovjek Real Madrida Florentino Perez odlučan je u namjeri da predstojećeg ljeta značajno pojača igrački kadar svog tima. 

Kao i uvijek, Perez na umu ima neku veliku zvijezdu, a ovog ljeta to bi trebao biti Nizozemac Virgil Van Dijk. On bi trebao nastaviti niz velikih zvijezda koje svakog ljeta dolaze u Madrid nakon što je 2018. godine stigao Thibaut Courtois, pa prošlog i njegov reprezentativni kolega Eden Hazard.

Za Van Dijka Florentino Perez je spremio nestvaran novac - 160 miliona eura, prenosi španski Don Balon.

To je za skoro duplo veći iznos od onoga kojeg je Liverpool platio Southamptonu u januaru 2018. godine. Tada je Nizozemac stigao na Anfield za 84 miliona evropskih novčanica.

Kasnije je postao vjerovatno i najveća zvijezda ovog kluba te je prošle godine bio jedan od glavnih kandidata za Zlatnu loptu.l Ipak, ona je na kraju završila u rukama Lea Messija.

Ipak, Don Balon je izvor koji nije baš pouzdan, a i da jeste opet bi bilo teško za povjerovati da će Liverpool pustiti najboljeg igrača da ode, bez obzira kolike pare bile u pitanju.

Kada već govorimo o Van Dijku, bez obzira koliko on dobro igrao ima onih koji smatraju da nikada neće osvojiti Zlatnu loptu. Jedan od njih je nizozemski velikan Ruud Gullit. On kaže sljedeće:

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Poruka Ballon d'Or-a bila je da je nikada više neće osvojiti", kazao je Gullit komentarišući činjenicu da Van Dijk nije uzeo Zlatnu loptu u 2019. godini iako je predvodio Liverpool do Lige prvaka. On dodaje:

"Definitivno je zaslužio tu nagradu, ali ne možete također reći da je Messi nije zaslužio. Ali ako je postojala šansa da ta nagrada bude dodijeljena defanzivcu, onda je to bila 2019. godina".

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Maestro
Oni ne znaju drugačije samo troše novac ali to za UEFU ne predstavlja problem neće oni bit kažnjeni izbacivanjem iz lige prvaka kao oni imaju fer plej sve mito i korupcija takav je ovo klub ništa nisu naučili pošteno da urade sve same krađe i kroz istoriju pa do danas
2 12
Coorona
Nemaju 15 mil. da produze ugovor Sergio Ramosu da ne prekrse fair_play a imaju 160 mil. za ovog da izdvoje bez kazne. A sto se tice prosle sezone najbolji igrac Liverpola je bio Alison,Salah,Mane ja nez kako ovaj dođe do top 3 u svijetu.
4 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti