Perić: Vjerujemo u sebe, cilj je pobijediti na Pecari

Trener Zrinjskog uoči gostovanja u Širokom Brijegu

Perić: Vjerujemo u sebe, cilj je pobijediti na Pecari

Hercegovački derbi sutra će na Pecari igrati Široki Brijeg i Zrinjski, a tim povodom danas je u prostorijama Zrinjskog na stadionu Pod Bijelim brijegom upriličena redovna press konferencija na kojoj su se novinarima obratili trener Dragan Perić, te fudbaleri Hrvoje Miličević i Anto Radeljić.

"Vjerujemo u sebe i svoje mogućnosti, a povratak Marina Aničića i Pere Stojkića u tim veliko je ohrabrenje pred sutrašnji derbi. Cilj je pobijediti na Pecari," smiono je poručio Dragan Perić te dodao:

 

"Posebno sam sretan što su navijači u posljednje vrijeme počeli disati sa klubom, ne prave incidente niti ubacuju pirotehniku u teren. Protiv Leotara su bili vjetar u leđa i vjerovatna prevaga za važne bodove, a uvjeren sam da će nas i sutra na pravi način podržati u Širokom Brijegu".

 

Na pitanje novinara od koga će iz redova domaćina sutra prijetiti najveća opasnost, Perić se osvrnuo:

 

"Izdvojio bih Krešimira Kordića iskusnog napadača koji je postigao veliki broj pogodaka u Premier ligi. Igrač na kojeg treba obratiti pažnju je i Brazilac Wagner, zatim mladi reprezentativci Ćorić i Marković kao i iskusni Dalibor Šilić. Adut Širokog Brijega je i trener Slaven Musa koji je sve to dobro posložio i ukomponovao u dobru cjelinu.“

 

Optimizam osim trenera Perića pred sutrašnji meč nije krio ni mladi Hrvoje Miličević, jedan od ključnih igrača Zrinjskog.

 

"Imamo kvalitet da se na pravi način suprostavimo Širokom Brijegu. Imaju nekoliko dobrih individualaca koji jednim potezom mogu riješiti utakmicu, ali bez obzira na to istinski vjerujem u povoljan rezultat sutra na Pecari,“ izjavio je mladi Miličević, na koga se nadovezao junak iz prošlog kola Anto Radeljić:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

 

"Želim pozvati navijače da u velikom broju dođu sutra na Pecaru i pomognu nam da dođemo do novog važnog trijumfa.“

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.