Perica Ognjenović novi trener Zvijezde 09

Nekadašnji igrač Real Madrida, Kaiserslauterna...

Perica Ognjenović novi trener Zvijezde 09

Adnan Zildžović je jutros i zvanično napustio kormilo ekipe Zvijezde 09, premijerligaša koji je i dalje zakucan za dno tabele.

Zildžović je Zvijezdu 09 napustio nakon teškog poraza od Radnika za vikend, a klub iz Etno sela Stanišići je sada pronašao novog stratega pred kojim je zadatak da napravi čudo i ostavi ekipu u PL BiH.

Naime, novi šef struke Zvijezde 09 će, po svemu sudeći, biti Perica Ognjenović, koji je svojevremeno bio selektor U18 reprezentacije Srbije.

Ovaj 43-godišnji srbijanski stručnjak iza sebe ima bogatu igračku karijeru u kojoj je tri sezone branio boje i velikog Real Madrida. Pored Reala, nastupao je za Crvenu zvedzu, Kaiserslautern, Dynamo Kyev, francuski Angers, Ergotelis, Ethnikos Piraeus i Kaliteheu u Grčkoj, Jagodinu, kineski Dalian Shide i malezijski Selengor.

Vrijedi istaći i da je 1999. godine Real Madrid Crvenoj zvezdi za Ognjenovićev transfer platio osam miliona eura.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sada ćemo ipak vidjeti koliko Ognjenović može kao trener, u jako teškoj situaciji.

Zvijezda 09 nakon 22 odigrana kola ima samo osam bodova i 10 bodova je daleko od prvog tima "iznad crte".

Top Komentari

konjnakvadrat
Koji pardoks, jedan realovac dobio otkaz u citiyu a drugi dobio sansu da vodi etno selo i to sve u BejHa isti dan, i da Bude jos cudnije 2 realovca koji su na top 10 najvecih promasaja u istoriji reala (Balja nije imo srece zbog povrede, ali realno)
6 1
AmirTenk
Stanišići>Madrid
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi