Perišić izabrao savršenog fudbalera: De Bruyne dobio prednost ispred Luke Modrića
Veznom igraču Intera nije bilo nimalo lako da odabere savršenog igrača, a na kraju je u žestokoj konkurenciji izostavio reprezentativnog kolegu Luku Modrića.

Za zvaničnu stranicu UEFA-e

Perišić izabrao savršenog fudbalera: De Bruyne dobio prednost ispred Luke Modrića

Hrvatski krilni fudbaler Ivan Perišić izabrao je za zvaničnu stranicu UEFA savršenog fudbalera.

On je morao izabrati po jednog igrača koji je najbolji dribler, najvještiji sa loptom, najbolji u igri glavom, najbolji u uklizivanjima, u izvođenju slobodnih udaraca, u realizaciji prilika i koji ima najbolju viziju.

Zanimljivo, u njegovom izboru za fudbalera koji ima najbolju viziju nema reprezentativnog kolege Luke Modrića, već je tu Kevin De Bruyne.

Kada je u pitanju vještina sa loptom, tu je Ronaldo, a u driblinzima je najbolji Leo Messi. Najbolji udarac glavom ima Sergio Ramos, najbolji u uklizivanju je Casemiro, u izvođenju slobodnjaka Christian Eriksen, a u realizaciji šansi Harry Kane.

Sigurno da bi fudbaler koji bi imao sve ove osobine u jednom bio najbolji koji je ikada igrao, ali to je svakako u domeni možda i naučne fantastike i trenutno je svakako nezamislivo.

Potražite više informacija na temu Serie A:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi