Perišić progovorio o slučaju "Kalinić": Da su meni to sve radili možda bih pukao i ranije!

Konačno da čujemo nešto i od njegovih saigrača

Perišić progovorio o slučaju "Kalinić": Da su meni to sve radili možda bih pukao i ranije!

Hrvatska je na Mundijalu u Rusiji stigla do historijskog uspjeha - drugog mjesta. Vjerovatno jedina negativna stvar koja se desila u selekciji Hrvatske tokom Svjetskog prvenstva je bio slučaj "Kalinić".

Napadač Milana Nikola Kalinić je odbijao ući u igri kao zamjena tokom grupne faze, vjerovatno razočaran svojim statusom u reprezentaciji, pa ga je selektor Zlatko Dalić poslao kući.

Kalinić je tako veliki uspjeh Hrvatske pratio iz svog doma, a sada se prvi put jedan njegov saigrač javno oglasio o čitavoj situaciji - Ivan Perišić.

"Kale je moj najbolji prijatelj i mene je lično sve to jako pogodilo... Tu noć kada je pala odluka možda sam uspio zaspati sat ili dva, nisam mogao zaspati od nervoze jer znam kakav je Nikola igrač i kakav je momak. Bilo mi je teško zbog toga", izjavio je Perišić za Sportske novosti, pa se osvrnuo na činjenicu da Kalinić već godinama ne nailazi na adekvatan odnos u reprezentaciji:

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Jako dobro poznajem njegovu prošlost u reprezentaciji, znam šta su mu treneri sve radili. Iskreno, da se to sve meni događalo možda bih pukao prije njega. Ali kako god bilo, mislim da je Kale ipak izabrao krivi trenutak".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi