"Jedan od najboljih? Lovren je okrenuo navijače protiv sebe"

Nekadašnji engleski reprezentativac nije impresioniran hrvatskim štoperom

"Jedan od najboljih? Lovren je okrenuo navijače protiv sebe"

Reprezentacija Hrvatske je na minulom Mundijalu u Rusiji stigla do historijskog uspjeha - drugog mjesta.

Jedan od onih koji je oko vrata stavio srebrnu medalju je i iskusni štoper Vatrenih i Liverpoola Dejan Lovren.

Lovren iza sebe ima odličan Mundijal, a tokom istog je u javnim istupima nekoliko puta bio sve osim skroman. Tako je Lovren napomenuo, između ostalog, da je vrijeme da se na njega počne gledati kao na jednog od najboljih na svijetu. Ipak, ovakve njegove izjave nisu svima baš najbolje "sjele".

Jedan od takvih je i nekadašnji engleski reprezentativac Paul Parker koji smatra da bi Lovren mogao zažaliti zbog svojih izjava, kojima je, kako kaže, okrenuo veliki dio navijača protiv sebe.

Tako je Parker u svojoj kolumni za Eurosport komentirao domete Liverpoola u novoj sezoni, pa se osvrnuo i na Lovrena.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Ako počnete vjerovati da zaista imate fantastičnih 11, ljudi će ona početi tražiti rupe u vašoj ekipi. Većina će krenuti sa Dejanom Lovrenom. Za vrijeme Mundijala u Rusiji je puno pričao, pa je tako rekao i da je među najboljim svjetskim defanzivcima. Rekao je i da je Hrvatska savladala Englesku zahvaljujući mentalnoj snazi", napisao je Parker.

"Koliko god da je Hrvatska bila dobra, ne biste rekli da je Dejan Lovren bio jedan od boljih igrača. Mislim da je svojim izjavama okrenuo protiv sebe veliki broj navijača u Premier ligi. Treba sačekati početak prvenstva kada će iz kola u kolo igrati protiv sjajnih napadača. Prošle sezone je imao kikseva, a protiv Tottenhama na Wembleyju se osramotio", dodao je Parker koji smatra da Lovren itekako ima još toga dokazati.

Top Komentari

muha
Tacno je da je Lovren malo pretjerao ali nakon takvog uspjeha mozak i adrenalin drugacije rade. A uostalom ko je Paul Parker?
25 2
mesut10
Slažem se da je Lovren malo pretjerao sa izjavom da je jedan od najboljih stopera na svijetu :) Ali ko se to našao da prigovori na to, Englezi... Ako iko diže u nebo bez opravdanja svoje igrače onda su to oni i to im se stalno obija o glavu, ali ne mogu to da shvate. Iako imaju najbolju ligu na svijetu i njen sam veliki fan mislim da su oni jedna volovska nacija. I dalje samo napucavaju loptu i čekaju prekide. Nema rezultata, ali ne odustaju, toliko o njihovoj inteligenciji.
22 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi