Perišić zna u kojem klubu želi igrati naredne sezone
EPA

U Bayernu je na posudbi

Perišić zna u kojem klubu želi igrati naredne sezone

Hrvatski reprezentativac Ivan Perišić vidi se u Bayernu i nakon što mu istekne posudba.

Tridesetogodišnji Perišić u Bavarsku je došao na posudbu iz Intera za koju je Bayern platio pet miliona eura, a po završetku sezone Nijemci će moći i otkupiti njegov ugovor za 25 miliona eura.

Danas kada igra redovito u Bayernu ne skriva Perišić da je napravio više nego dobar potez, a kada je tako onda i ne čudi što se u Bayernu vidi duže od jedne sezone.

"Vjerujem u sebe, smatram da mogu uvjeriti čelnike Bayerna da me zadrže. To je molja želja i sve što je u mojoj moći ću uraditi da je i ostvarim", izjavio je Perišić, prenose inostrani mediji.

Mnogi su bili skeptični kada je Perišić stigao u Bayern, pogotovo jer je on zapravo bio 'plan B' nakon neuspješnog pokušaja dovođenja Leroyja Sanea iz Manchester Cityja, ali on se time ne opterećuje.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Nije mi prvi put da ulazim na mala vrata u neki klub. Tako je bilo i ranije, često su me potcjenjivali, ali tek poslije bih se dokazao igrama na terenu", dodao je Perišić koji je ranije u Bundesligi igrao još za Borussiju Dortmund i Wolfsburg.

Na dosad tri odigrane prvenstvene utakmice Perišić je postigao dva pogotka za Bayern i pritom ubilježio jednu asistenciju.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti