Pero Stojkić: Bilo je teško prelomiti, ali novi izazovi su ispred mene

Sad već bivši kapetan Plemića za SportSport.ba

Pero Stojkić: Bilo je teško prelomiti, ali novi izazovi su ispred mene

Danas je navijače HŠK Zrinjski pomalo iznenadila vijest da je dugogodišnji kapetan mostarskog kluba Pero Stojkić odlučio završiti svoju nogometnu karijeru. Stojkić se od najdražeg dresa oprašta kao nogometaš s najviše nastupa za Plemiće a uz njegovo ime veže se još mnogo rekorda mostarskog kluba. 

Za SportSport.ba Pero Stojkić prokomentirao je ovu iznenađujuću odluku:

"Bilo je sve osim lako prelomiti i reći 'gotovo je" - govori Stojkić i dodaje:

"Dugo sam se lomio, savjetovao, bilo je tu i neprospavanih noći ali eto, ovih dana sam uspio prelomiti i to je to. Osjetio sam i da tijelo više ne podnosi najbolje svakodnevne napore, treninge, pa ne bi bilo fer s moje strane da i dalje nešto pokušavam u situaciji kada ne mogu dati ono najbolje od sebe, možda nekom mlađem uskratiti mjesto.  Bit će neobično ali koncetrirat ću se na nove ibaveze"

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Novi si team manager Zrinjskog? 

"Tako je, slijede novi izazovi, odmah krećemo s poslom u kojem namjeravam dati sve od sebe jednako kako sam davao sve i na travnjaku. Polako se slažu prioriteti, nedavno sam postao i otac i to iskustvo je ono što me mijenja iz dana u dan. Tu sam i dalje uz Zrinjski koji će ostati najveća ljubav i strast i nadam se da će na novom poslu stvari ići onako kako su znale ići i na travnjaku" - kazao je Pero Stojkić osvajač čak pet titula prvaka Premijer lige i nogometaš koji je godinama bio jedan od najboljih ili čak najbolji lijevi bek Premijer lige. 

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Realist
Kapetane hvala ti na svemu i sretno na novoj funkciji u klubu jer je Zrinjski bez tebe kao Rim bez koloseuma
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi