Pervan donosi bodove: Svi u svlačionici pričaju o Fantasyju, pozitivna je to stvar za ligu

Vezista Širokog Brijega prezadovoljan startom sezone

Pervan donosi bodove: Svi u svlačionici pričaju o Fantasyju, pozitivna je to stvar za ligu · Intervju

S. Mlaćo

Kvalitetnim igračima veoma malo je potrebno da pokažu svoje kvalitete. 

Marko Pervan je i u novoj sezoni Premijer lige pokazao da su čelnici Širokog Brijega njegovim dovođenjem napravili više nego sjajan potez. Pervan je u pet kola upisao jedan pogodak i dodao čak tri asistencije, a Široki se nalazi na sjajnom drugom mjestu. 

Širokobriježani su na sjajnom drugom mjestu, iako se malo ko nadao tome.

"Stvarno smo dobro krenuli. Znali smo da smo kvalitetni, ali opet da ćemo ovako dobro krenuti, nismo očekivali. Očekivanja nisu bila baš takva, niko nas i nije stavljao u prvi plan za vrh tablice. Mi smo uvijek bili svjesni da imamo dobru ekipu, šutili smo, radili i isplatilo nam se. Svi su govorili gore će biti Sarajevo, Željezničar, Zrinjski, Borac, pa i Velež ispred nas. Mi smo pokazali da vrijedimo, što se i vidi na tablici", priča 24-godišnjak na početku razgovora za SportSpot.ba.

U prošlom kolu ste lagano savladali Borac.

"Borac je došao bez pet igrača, ali ne mogu se vaditi na to. Mi smo odigrali baš dobro, 3:0 nije malo dobiti Borca koji igra i Evropu"

Već za vikend novi ispit, tuzlanska Sloboda. Neće vam sigurno biti lako.

"Pripremamo se za Slobodu, idemo na pobjedu. Favoriti smo i tako ćemo se i postaviti od prve minute".

Kako gledaš na svoje partije?

"Otvorio sam dobro sezonu, statistika mi je dobra. Za samopouzdanje to je veoma dobro, ali opet nabitnije da ekipa igra dobro i da dobija. Bez poraza smo i nadam se da će tako biti i u narednim utakmicama".

Igrao si u Hrvatskoj, ali i Albaniji te Bugarskoj. Kako gledaš na kvalitet Premijer lige?

"Iz godine u godine liga se diže. Problem su ipak tereni. Tereni da su bolji i nogomet bi bilo kvalitetniji. Vidite u Hrvatskoj napravljeni su bolji tereni, odmah se 'digla' liga, te sam kvalitet. Tako bi vjerujem bilo i kod nas".

Koronavirus je promijenio svijet. Bez publike je veoma čudno igrati?

"Nedostaje publika. Nije to to. Nema naboja kao kad je publika. Npr., da ima Pecara bi bila puna, plus narednu domaću utakmicu dolazi Željezničar, vjerovatno bi bio pun stadion. Šta je tu je, svima nam je tako. Moramo se naviknuti, a mi smo se pomalo i navikli se jer imamo te kazne. Možda smo zbog toga i u drugačijoj situaciji od ostalih".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U ovom kolu Fantasy Premijer lige BiH Pervan je ponio epitet igrača kola zajedno sa saigračem Stjepanom Radeljićem.

"Pratim Fantasy, igraju skoro svi, a ja sam zakasnio par kola... Po svlačionici svi pričaju o tome, to je baš zanimljivo i pozitivna stvar za cijelu ligu. Zanimljvo je posebno ono sastavljanje ekipe, kombinacije te i slično", dodao je na kraju razgovora za SportSport.ba. vezista tima sa Pecare Marko Pervan.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bazaorao
Il prepišite kako su to englezi uradili il izbrišite skroz nula bodova za fantasy
1 2
TheSorrow
Imam 3 igraca iz Sarajeva ali mi nisu uracunati bodovi jer se nije utakmica sa olimpikom odigrala . Hoce li se uracunati bodovi kada se odigra ?
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi