Pešić i Scariolo nisu više selektori

Trofejni treneri napustili mjesta selektora

Pešić i Scariolo nisu više selektori

Svetislav Pešić povukao se sa mjesta selektora Njemačke reprezentacije, nakon što je potpisao ugovor sa minhenskim Bayernom. 

Svetislav Pešić jučer je potpisao ugovor sa Bayernom iz Minhena. Predsjednik i potpredsjenik Njemačkog košarkaškog saveza, Ingo Weiss i Wolfganag Hilgert izdali su saopštenje u kojem su poželjeli sreću Pešiću u njegovom novom angažmanu.

 

"Drago nam je da je Bayern dobio vrhunskog trenera. Ovo je dobra stvar za košarku u našoj zemlji. Mi smo spremni za ovakvu situaciju i potrudit ćemo se da zamjenu nađemo u što skorijem roku. Pešiću želimo sreću u Bayernu. "

 

Pravila Njemačke košarkaške federacije ne dozvoljavaju da trener kluba bude i trener reprezentacije. Pešić je ovog ljeta na klupi reprezentacije zamijenio Dirka Bauermanna, a sada ga mijenja i u klubu. 

 

Ni Sergio Scariolo nije više selektor Španije, njegovo mjesto zauzeo je Juan Antonio Orenga. Scariolo je sa Špancima osvojio dva zlata na Eurobasketu, 2009. i 2011. godine,bio je i prvak Španije sa Real Madridom i Unicajom, 2000., odnosno, 2006. godine. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.